Joskus ratkaisu vaikeimmiltakin tuntuviin ongelmiin löytyy kuin vahingossa.

 

Tämä on kertomus poikkeuksellisen pitkään kestäneestä helppokäyttöisen ja luotettavan kannettavan etsinnästä.

Näiden sivujen tarkoituksena on kartoittaa ja kertoa pitkäaikaisen Windows-käyttäjän kokemuksia Macmaailmasta sekä alkuhuuman että ensimmäisten käyttökokemusten valossa. Olen koonnut matkan varrella myös linkkilistaa, joka toivottavasti auttaa myös muita sielunveljiä löytämään kaipaamaansa tietoutta Mac-ympyröistä myös sisäpiirin ulkopuolelta.

 

Kannettavaa etsimässä

Alkutilanne, mitä kaikkea oli kiikarissa ja miksi Mac tuntui lopulta oikealta valinnalta.

Pala omenaa

Minkälainen kone PowerBook G4 oikeasti on, miltä vaikutti Mac OS X ensimmäisen kuukauden perusteella ja minkälaisia mietteitä maailmasta toiseen käyttäjässä herätti.

Palautetta ja tarkennuksia

Kiitos kaikille palautetta lähettäneille! Otan mielelläni vastaan kritiikkiä ja myös muunlaista palautetta näistä sivuista, joten näppäimistö savuamaan vaan.

Lue lukijoiden kommentteja ja myös vastauksia niihin.

 

Työn alla : Mac OS X ohjelmista

 

Linkkejä

Joitain mielestäni kiinnostavia linkkejä Macintosh-maailman saloihin. Päivittelen ja lisäilen linkkejä sitä mukaa kun löydän / saan vinkkejä.

Yleisiä linkkejä

Mac artikkeleita, uutisia ja huhuja

Keskustelufoorumeita ja mac-tietoutta

  • Apple Discussions - Applen itsensä ylläpitämä keskustelualue, jossa on valtavasti tietoa sekä laitteista että ohjelmistoista. Jos suomenkielisistä foorumeista ei löydy apua, kannattaa katsoa täältä.
  • Hopeinen omena - Helmikuussa 2004 avattu keskustelufoorumi suomalaisille macisteille.
  • Suomi24 keskustelu : Mac - Eloisa ja varsin epävirallinen keskustelukanava. Keskustelun tasoa huonontaa muutama vakituinen trollaaja, mutta kun juttuihin osaa suhtautua hyvin, tämäkin on ihan ok palsta.
  • Usenet: sfnet.atk.mac - Webbifoorumeita melkoisesti virallisemman oloinen uutisryhmä. Aktiivista keskustelua ja osaavia ihmisiä.

Macintosh historiaa

  • A History of Apple's Operating Systems - Applen käyttöjärjestelmien kehityksestä teknisestä näkökulmasta. Mukana myös kuvakaappauksia wanhoista käyttiksistä.
  • Folklore - Alkuperäisen Mac-kehitystiimin kertomuksia siitä miten Macintosh syntyi. Todella mielenkiintoista luettavaa ja hurjan hauskoja kuvia ajoilta jolloin nörtit näyttivät nörteiltä :)
  • Lowendmac.com - Tietoa vanhemmista mac-koneista

 

Keskustele tai kommentoi : Switch!


Palautetta

Palaute on aina tervetullutta. Oliko tästä sivusta apua? Jäitkö kaipaamaan jotain? Onko sinulla kenties hyviä linkkivinkkejä tai kokemuksia joita haluaisit jakaa?

Vaihtoehtoisia palautekanavia ovat mm. Vieraskirja, Satumaa-keskustelufoorumi ja tietysti sähköposti.

Nimesi
Sähköpostiosoitteesi
(Täytä jos haluat vastauksen)
Palaute

 

Päivitetty 29.1.2005


Unessa.net (c) Ville Säävuori, 2004