Unessa.net : Arki : Menneet :

 

25.11.1999

Päivän uutuus on on tälläkertaa tämän etusivun uudistunut ulkoasu. Sain kerrankin loistavan idean ja päätin ottaa kovalevylläni tallessa olevan koko kotisivustoni mukaan huovinrinteelle. Poltin rompulle kotona parisataa megaa käsittelemättömiä, scannattuja psd-tiedostoja ja kotisivuni kokonaisuudessaan. Täten sain erinomaisen tilaisuuden päivitellä näitä sivuja täällä armeijassa vapaa-aikanani ilman, että teen Sallan hulluksi roikkumalla aina lomilla koneessa kiinni hätäisien päivitysten parissa...

Listasin koneelle reilut parikymmentä html-tiedostoa ja niiden päivityspäivämäärät ja iät. Vanhimmat sivut olivat olleet 190 päivää koskematta, sivujen keski iän ollessa n. 60 päivää. Päätin asettaa tavoitteekseni pitää vastaisuudessa suurinpiirtein kaikki päivitystä vaativat sivut alle kolmenkymmenen päivän ikäisinä. Tähän tavoitteeseen pääseminen vaatii entistä enemmän paneutumista päivityksiin, mutta uskoisin että sopivan järjestelmän avulla siihen on kuitenkin verrattain helppo päästä.

Tällähetkellä melkein kaikki tämän sivuston sivut ovat päivitetty 23.-25.11 välisenä aikana. Olen puurtanut näiden sivujen kimpussa pitkin päivää, suurinpiirtein kokopäivätoimisesti. Vaikka into on välillä todella suuri, se kuitenkin laantuu melko nopeasti, varsinkin kun sivuja on näinkin paljon päivitettävänä. Vastaisuudessa työ on paljon helpompaa, kunhan vain jaksaa päivitellä sivuja säännöllisesti.

Tein muutaman uudenkin sivun tässä luomisprosessissa ja kuten jo tuli mainittuakin, uudistin tämän etusivun ulkoasun. En oikein ole itse vielä tyytyväinen tähänkään ratkaisuun, tahtoisin sivusta vieläkin selkeämmän. Jokatapausessa, uusiakin sivuja on tiedossa... olen saanut jo ehdotuksiakin esitellä muita perheenjäseniä ja kaikkea muuta mahdollista. Muita kehitysasteella olevia sivuja ovat esimerkiksi valokuva-albumi, sekä kaikenlaiset ylläpitosivut.

-

melkein jo varma yhteistyökumppani, Seppo Säämäki kertoi tänään sähköpostissa saaneensa työtarjouksen eräältä turkulaiselta firmalta. ( Onnittelut työpaikan johdosta! -VS ) Hän ottanee tehtävän vastaan ja siirtyy siis opiskelujen parista ainakin vähäksi aikaa työelämän pariin. Itselleni tietysti uutinen oli melkoinen pettymys, sillä uusi www-tiimimme olisi saanut Seposta kerrassaan loistavan ohjelmoijan. No, kai niitä nyt muitakin ohjelmoijanuoria Turusta löytyy! :) - Toivottavasti.

 

<< mennyttä elämää


vaihtoehtoinen helvetti