Arki

Viikko Villeä.

perjantai, 2.6.

Kitty blow.

Useamman viikon ahdistukset kasaantuivat ja tasaantuivat tälle viikolle. Huomenna matkaan Seinäjoelle, mistä ei voi seurata kuin eeppisen hyvää, mutta tämä päivä pelasti myös paljon. Hyvät päivät alkavat esimerkiksi niin, että työpäivä alkaa kello 10.00 ja loppuu kello 10.06.

Sauna on siitä hieno keksintö, että siellä on vaikea olla muuta kuin itsensä. Se myös rentouttaa siinä määrin, että kun on tulossa nukulle ja huomaa kissan oksentaneen peitolle, ei jaksa enää nostaa suurta raivaria. Perkele.

sauna, kittyblow, perjantai
maanantai, 29.5.

aa
lauantai, 27.5.

Jokirantahengailut erityisesti tähän aikaan vuodesta päätyvät poikkeuksetta kiihtyvin askelin kuljettuun kotimatkaan ja helpotuksen huokaukseen lämpimän ilman tervehtiessä rappukäytävässä.

Viimeiset askeleet kotiovelle kesäsateen tuoksuisessa yössä tuntuivat sellaisilta joita toivoisi lisää.

jokiranta, kesäsade, rantakerttu
maanantai, 22.5.

”Some things never change.”

Raskas viikonloppu päättyi oikeastaan vasta tänään, pitkästä, pitkästä aikaa CM:n kanssa Proffassa. Ihmiset vaihtuvat (ja nuorenevat), meininki ei. Nämä olivat kauden vikat treenit, mutta ei enää kauaa 6.6. kello 6 -miittiin!

cm, kati
tiistai, 16.5.

Arjen uudet vaatteet

Saitti pyörii nyt melko pitkän vehkailun jälkeen uudella (luonnollisesti kotitekoisella) julkaisualustalla. Tätä nykyä kun en juuri enää jaksa pitää kiirettä tällaisissa asioissa, käytin ajan siihen, että pohja tuli tehtyä perusteellisesti ja hyvin. Myöskin uusilla teknologioilla. Tämä on myös ensimmäinen kerta sivuston pitkässä historiassa kun kokonaisuudessa on mukana paljon fronttitoiminnallisuutta. Rakensin lisäksi uuden kuvatyökalun, jollaisesta olen haaveillut suunnilleen viisitoista vuotta.

Sisällön valuttaminen korvien välistä vaan ei valitettavasti ole helpottunut yhtään.

meta
tiistai, 2.5.

Kuukausien taiston jälkeen luovutin ja riisuin kollilta kaulurin. Tässäkään ajassa silmänympäryksille ei tapahtunut yhtään mitään, mikä masensi allekirjoittanutta varmaan enemmän kuin itse potilasta.

Mutta nyt. Nyt on ilo irti!

kissat, tahveli
maanantai, 1.5.

aa
sunnuntai, 30.4.

Juonsimme eilen Lician, Tiian ja Villen kanssa Tuulipukukoodin toisen lähetyksen. Koko ilta meni hieman kiireisessä, mutta tosi hyvässä fiiliksessä. Loppuillan biletysosuus jäi harmittavasti vähän toivottua vaisummaksi kun Licia järkkäsi itselleen rajun migreenin ja kaatui sängyn pohjalle.

Licia jäi myös yöksi, ja sunnuntaiaamu jatkui päivään asti (vaatteet päällä) sängyssä loikoillen, minkälaista optiota en osannut odottaa sitten ollenkaan. Halailuttomuudesta huolimatta se myös paransi läheisyyden kaipuuta ja halipulaa. Hieno viikonloppu.

radio, licia, tuulipukukoodi, sunnuntai
sunnuntai, 16.4.

Millennium - Back To Basics

Kun sain jo viime vuoden puolella kutsun Millennium-bileisiin, en ollut tietoinen tästä legendaarisesta konseptista, mutta tosi iloinen siitä että pääsisin useamman vuoden soittelun jälkeen ensimmäistä kertaa kotikaupunkiin soittamaan.

Järkkäilyjen edetessä kokonaisuus alkoi sitten vähän hahmottua. Jälleen kerran, todella upeaa päästä isojen nimien ja kokeneiden ammattilaisten seuraan soittamaan. Nöyräksi vetää.

Itse bileet oli kaikin puolin huikea kokemus. Jengiä oli paikalla harmittavan vähän, mikä etenkin juuri oman settini aikana näkyi karmaisevasti kun Proteus pääsi vauhtiin seinän toisella puolella. Omaa tunnelmaa latisti vähän se, että yksikään originaaleista minioneista ei tullut paikalle, vaikka kyseessä oli tosiaan paitsi ekat bileet kotikaupungissa, myös eka headliner-slotti klubikeikalla. Tiia sentään pelasti!

Mutta nyt kun tämä paikallinen dj-poppoo tuli tutuksi, toivottavasti nämä bileet olivat ensimmäinen monista! :) Ohessa koko poppoo. Yeah!

dj, bileet, millennium, keikka, turku
sunnuntai, 9.4.

Yllättäen vapaaksi muuttunut lauantai-ilta sai yhtä yllättävän käänteen kun päätimme Jyrin kanssa lähteä kuokkimaan synttäribileisiin Hell-sinkiin.

Nopea bileyöpymissetin pakkaus, pit-stoppi matkan varrella ABC:llä juomatäydennyksiä varten ja muutaman tunnin päästä oltiin pelipaikoilla. Bileet olivat tässä kohtaa alkuiltaa vasta aluillaan ja tuli kyllä niin sydämellinen vastaanotto kaikilta, että jo siitä jäi hyvä fiilis loppuillaksi.

Jyri onnistui jotenkin olemaan juomatta koko illan, joten aamuyöllä tehtiin yhtä extempore-päätös lähteä saman tien takaisin Turkuun. Kohtuullisen nopea reissu, mutta sitäkin hauskempi!

helsinki, jyri, nhc
lauantai, 18.3.

Eilen oli harvinaisen hauskat striimibileet kun Toni lyhensi pitkää keikkamatkaa yöpymällä täällä ja tuli siinä samalla vieraaksi lähetykseen. En tiedä kummalla oli enemmän hauskaa, yleisöllä vai soittajilla, mutta puuttumaan sitä ei ainakaan jäänyt.

Iltapäivään mennessä oli jo herätty sen verran, että päästiin tutustumaan Turun parhaaseen nähtävyyteen, Kuningas Kebabiin. Tonin arvosana: 9/10. Win!

dj, toni, kuningaskebab
torstai, 16.3.

Arki, isolla aalla, voi ulkopuolisille näyttää ”avoimelta”, mutta se on aina kuitenkin ollut pitkälti oikeiden asioiden välttelemistä ja etenkin kaikkea muuta kuin suoraan sanottua. Teininä (eli meitsin kohdalla 20-jotain vuosina) kaikki asiat piti käsitellä kuin oksentaen avautumalla, varmaankin siksi kun muuta ei osannut. En tiedä osaanko vieläkään, mutta vähän (liian paljon) vanhempana asioiden kirjoittaminen auttaa näkemään niitä vähän laajemmassa perspektiivissä ja jäsennellymmin, jolloin ne voi myös dokumentoida kautta rantain.

En tiedä, mutta luulen, että joitain asioita olisi vain tarpeen katsoa silmiin.

En nukkunut edellisenä yönä lainkaan. En vaan mennyt nukkumaan. Keksin tekemistä kunnes väsymys hiipui pois ja vaihtui hyperaktiivisuudeksi. Hyvin lyhyt hetki sitten havahduin, että tämä todennäköisesti ei ollut sattumaa vaan psykofyysinen reaktio ahdistusta vastaan. Kun olin pahemmin sairas, koin tätä jatkuvasti. Painin edelleen joidenkin tällaisten solmujen kimpussa, enkä usko niiden olevan aukaistavissa ihan helposti. Erityisen hankalaa on se, että niitä pahoja hetkiä on hyvin vaikeaa ellei mahdotonta havaita sisältä päin. Käy vain niin, että (tyypillisesti) päiviä myöhemmin huomaa olleensa muutaman päivän kuin transsissa. Tämä on se yksi isoista asioista, jonka parantamiseksi kaipaisi vahvempia sosiaalisia siteitä ja aktiivisempaa elämää.

Mutta ensin pitää nukkua.

ahdistus, avoimuus, solmut, valvominen
keskiviikko, 15.3.

Saunalla palaa

Taivaanranta oli tänään niin kauniissa tulessa lähikaupan pihalla että oli pakko turistoitua ja ikuistaa hetki kameralle. (Turistihengessä lopputulos oli myös jäätävän huono.) Eilen oli tulessa naapuritalon autohalli. Hissiin muutama irtonainen kaljatölkki sylissään änkenyt paikallinen vakiokännikala oli vakuuttunut, että palo oli vastapäisen romaniperheen tekosia. ”-En yleensä ole skeptinen, mutta…

Ah, skepsismi.

Tiia kysyi puolestaan naamakirjassa, että tiedänkö jotain alueen asuntomurroista. Vastasin, että melkein jokaiseen mulla on kyllä alibi.

En ollut kyllä kuullutkaan moisista. Mutta missä mä nykyään oikein elän?!

tiia, skepsismi, tulipalo