Arki.

Sunnuntai, 26.2.

Loppuviikko sujahti pienessä matalaliidossa, mutta liitäminen kannatti, koska eilen pidettiin "tuparit" ja Tuulipukukoodin pilottilähetys.

Edellisten kotibileiden traumat oli enimmäkseen jo ehtineet unohtua, joten nyt oli hyvä hetki kutsua kavereita kylään. Oikea syy oli kuitenkin tämä ysäristiystävien kanssa kehitetty yhteisprojekti, YleX:n Parasta ennen! -ohjelman synnyttämän tyhjiön täyttämiseksi tarkoitettu ysäriohjelma.

Radion tekeminen hyvän porukan kanssa livenä tuntuu ihan toisella tavalla oikealta kuin omassa yksinäisyydessään ruudulla valuvalle chattiruudulle höpöttäen. Oli ihan hyvä idea aloittaa pilotista, koska lähetys oli alusta asti täynnä pientä seikkailua ja muuta äksöniä. Noudatin myös hyvin nöyrästi Norman Cookin nyrkkisääntöä ja olin melko varmasti sen 20% enemmän humalassa kuin yleisö. Mikä näin jälkikäteen ei välttämättä ollut ihan kaikkein paras idea sitten kuitenkaan.

Tein tänään huomion kahdesta asiasta; hyvässä seurassa ei tarvitse elää kiinni Webissä tai puhelimessa, ja olen selkeästi vähän ruosteessa tämän dokumentointielämäntavan kanssa, sillä en onnistunut taltioimaan eilisestä ensimmäistäkään valokuvaa. No, Kirsi onneksi otti!

Seuraava, eli ensimmäinen, Tuulipukukoodi lähetetään 25.3.

Tiistai, 21.2.

Se tunne, kun herää aamulla ja tajuaa edellisen aamun kurkkukivun johtuneen kylmästä yöstä eikä flunssasta!

Kutsuin äidin johtamaan siivouspäivää. Päivä oli oikein mukava ja tuottelias.

Siivouksen vaiheet à la Ville:

  1. Aloita maaninen siivousepisodi raivaamalla joku alue tyhjäksi esineistä siirtämällä esineet sekasortoiseen tavaravuoreen.
  2. Jätä työ kesken.
  3. Palaa asiaan muutaman päivän tai viikon päästä, kun ensimmäisessä vaiheessa syntynyt tavaravuori on jo ehtinyt tasoittumaan huipulta.
  4. Siirrä tavaravuoren tavarat pois silmistä epäloogisiin laatikoihin, hyllyihin ja lipastoihin.
  5. Pura tavaroita laatikoista uusiin kasoihin yrittäen löytää niille yhteyksiä ja loogisia paikkoja.
  6. Siirry kohtaan 1.

Jatkamme kohdasta 4 joskus, no, ei vielä.

Tindertyttö ei taaskaan ole viestinyt pariin päivään mitään. Pitäisi varmaankin nyt vaan hyväksyä, että tästä tuskin edetään yhtään mihinkään. Mutta kun söpöys tässä on suuri. Mietin kaupassa, että tunnistaisinkohan hänet jos hän kävelisi vastaan. Tajusin, etten muista hänen nimeään.

Se on Elina.

Maanantai, 20.2.

Se tunne, kun herää aamulla jomottavaan kurkkuun, ja tietää että parin päivän päästä on ihan hel-vetin kamala olo.

Nyt kun en taas väliaikaisesti ole kokopäiväisissä töissä niin muutin myös kulututtottumuksia vähän maltillisimmiksi. Kotona kokkaaminen tarkoittaa automaattisesti sitä, että kissat syövät paljon paremmin kuin ihminen. Etenkin näin orastavan flunssan kynnyksellä tieto lisää tuskaa.

Törmään vanhaa Arkea kahlatessa paitsi pohjattoman noloon teini-itseeni, myös lukemattomiin kirjoituksiin joita lukiessa tulen uudestaan ja uudestaan tuohtuneeksi itselleni siitä mitä kaikkea olen antanut valua sormieni välistä. Näin vähän aikuisempana en ehkä kaipaa menneeseen ihan niin paljon kuin ennen, vaan ennemminkin yritän kovasti miettiä ja ymmärtää mitä voisin tulevaisuudessa tehdä toisin.

Olen kuitenkin onnellinen siitä, että juuri nyt tuntuu oikein hyvältä olla juuri tässä.

Sunnuntai, 19.2.

Seuraa nörttikieltä;

Vanhat Arjen merkinnät on arkistoitu kolmeen eri muotoon, ensimmäiset vuodet (~99-04) staattisiksi sivuiksi ja myöhemmin kahdelle eri kotikutoiselle julkaisujärjestelmälle. Nyt on hyvä hetki mankeloida nämä kaikki samaan muotoon, mutta pitkäikäisen ja fiksun ratkaisun keksiminen on vaikeampaa kuin luulisi.

Sen jälkeen, kun on päässyt sellaisista muinaisjäänteistä kuin SSI includeista, phtml-tiedostopäätteistä ja satunnaista logiikkaa sisältävistä php-tiedostoista, jää jäljellä eri tasoista HTML-merkkausta viime vuosituhannen puolelta ties kuinka monen DTD:n muodossa. Koska lopputulos menee nyt (jälleen uuteen) julkaisujärjestelmään, haluan mukaan ylläpitotyökalut jokaiselle sivulle, joten niihin on tavalla tai toisella upotettava jotain logiikkaa.

Itse tiedostot on helppo lukea levyltä, mutta käsin tehtyjä sivuja ei käytännössä voi parsia automaattisesti, joten järjestelmään on vanhimmista sivuista tallennettava enemmän tai vähemmän kokonainen lähdekoodi sellaisenaan. Helpoin ja yksinkertaisin tapa ylläpitotyökalujen lisäämiseen olisi korvata vanhojen sivujen lopetustagit oheisella neljän rivin templatella, mutta tämä tuntuu ja näyttää niin rumalta että tekee pahaa edes ajatella näin.

Jos palaa pari askelta taaksepäin, loogisin vaihtoehto vanhimpien sivujen arkistointiin olisi tottakai muuttaa sivut sellaisinaan yksinkertaisiksi, staattisiksi html-sivuiksi. Mutta tätä pitkään harkittuani tulin siihen tulokseen, että Arjen ja koko svuston DNA perustuu hiekkalaatikon filosofiaan, ja siihen, että asiat elävät ja mukautuvat jatkuvasti. Siispä en kulje aidassa olevasta portista, vaan väkisin sen vierestä aidan yli.

Kuten niin monessa muussakin asiassa.

Luantai, 18.2.
Torstai, 16.2.

Pieni välikuolema.

Työt Tidyllä loppui vuodenvaihteeseen, minkä jälkeen arki on muuttunut vähän vähemmän rutiiniksi. Myös DJ-harrastus koki suuren muutoksen kun lähes neljä vuotta pyörinyt ohjelma syntyi uudelleen tammikuussa.

Tämän viikon ylimääräiset tunnit ovat menneet DJ-projektisivuston sijaan tähän hiekkalaatikkoon, jonka uudelleen kokoaminen tuntuu olevan Sisyfos-tyylinen kamppailu. Mutta aloitin nyt sen, minkä osaan kaikkein parhaiten: Web-pohjaisen työkalun rakentamisen :D Projekti on alkanut melko hyvin - tästä saattaa vielä tulla jotain.

Kollin silmä äityi taas niin huonoon jamaan, että päätin asentaa lampunvarjostimen. Edellisestä kerrasta on pitkä aika, mutta syyhyvaiva on edelleen krooninen. Mikään taho taikka konsti ei tähän mennessä ole auttanut, mutta päätin nyt kokeilla uutta allergiaystävällistä ruokavaliota. Jospa kauluri, silmätipat ja uusi ruoka auttaisi viikon-parin päästä. Muuten katin arki sujuu lisäosallaan jo hyvin, mutta kakkaaminen voi käydä sottaiseksi jos ei ehdi avuksi ottamaan kauluria hetkellisesti pois. Paska juttu.

Muita uutisia tänään: auto meni läpi katsastuksesta läpi, mutta sai huomautuksen rikkinäisestä etupyörän laakerista. Tämän viikonlopun minionibileet Suomussalmella jäävät tämän vuoksi tällä kertaa väliin :(

Tämänhetkinen Tinder-kontakti ei jostain syystä tunnu lämpenevän mihinkään muuhun kuin siellä jutteluun. En oikein ymmärrä tuon pointtia parin viikon höpötyksen jälkeen; miksi ei voi siirtyä johonkin parempaan viestimeen tai, gasp, treffeille? Muuten täytyy kyllä sanoa, että tämä on käsittämättömän loistava media laiskalle ihmiselle superpassiiviseen ihmistroolaukseen.

Jatkoa jännityksellä odottaen...

Torstai, 20.10.2016

Pyry linkkasi TrumpDonald.orgin.

Ricky Gervais sanoi, että maa jonka tiskiastianpesuainepulloissa lukee ”ei saa juoda”, on ansainnut presidentikseen Donald Trumpin. Omat fiilikseni on lähinnä liikkuneet Maddie Stonen linjoilla, että ainoa voittaja tässä touhussa on Voyager-luotain joka loittonee maapallolta 17 kilometria sekunnissa.

Keskiviikko, 19.10.2016

Älä oo tollanen; oo parempi!

”-Ootko koskaan menny ennen yhtätoista nukkumaan”
”-Öö. En?”

En ymmärrä ihmisiä, jotka heräävät viikonloppuisin kahdeksalta. En toisaalta myöskään ole suvaitsematon näitä kohtaan, kuten suurin osa aamuihmisistä tuntuu olevan meitä peikkoja kohtaan. Elämä on niin rankkaa.

Ottaen huomioon intohimoni kieleen ja viestintään, ja sen, että olen tehnyt jälkimmäiseen liittyviä asioita työkseni ja harrastuksekseni jo yli 20 vuotta (I’m too fucking old for this shit), on jollain tavalla ironista että kaikki parisuhteeni ovat kariutuneet kommunikaatio-ongelmiin. (Etenkin The One, jota tuskin koskaan lakkaan katumasta.) Kyvyttömyyteni liittyy oikeastaan vain negatiivisten tunteiden käsittelyyn.

Olen vähän ahdistunut siitä, että pitäisi kaveriuttaa (”to friendzone”) todella mukava tyttö. Käytökseni on varmaankin jo viestinyt asian, mutta jossain muualla kuin vatsapissa siitä kuitenkin täytyy jutella. Olen viivytellyt asian kanssa paitsi siksi, että en halua jutella siitä, myös siksi että tämä on aivan hurjan mukava tapaus. ”Ei se johdu susta ku musta” on kerrankin lähellä totuutta.

Saitin palauttaminen jaloilleen tulee olemaan aika pitkä prosessi. Tiesin, että urakka on iso, mutta mittakaava realisoitui kunnolla vasta tänään kun versionhallinta meinasi räjähtää silmille kun siirsin pelkästä Arjesta paikalleen ensimmäiset kolme vuotta. Reilut 11 000 tiedostoa, kiitoooos. #vainnörttijutut