Unessa.net : Arki : Menneet :

 

Keskiviikko, 25.7.2001

Mitä ihmiset haluavat? Mistä me tulemme onnelliseksi?

Toiset haluavat rahaa ja valtaa, toiset haluavat näyttää kauniilta muiden ihmisten silmissä. Jotkut käyttävät elämänsä muiden auttamiseen ja toiset tyytyvät vain kohtaloonsa, valittavat tai eivät valita.

Mitä muille ihmisille merkitsee myöhäisilta elokuvan ääressä oman kodin sohvalla? Miksi toisille ihmisille läheisyys merkitsee pakollista pahaa ennen irstasta seksiä kun taas toisille seksisuhde menneen eämän rippeillä merkitsee ainoaa keinoa tuntea läheisyyttä ja hyväksymistä. Ulkopuolisille se on loppumatonta nussimista, vaikka se todellisuudessa on itseasiassa kaikkea muuta paitsi sitä.

Olen kaiketi yrittänyt tässä viimeiset muutaman kuukautta tosissani etsiä itseäni. Mitä olen, mitä haluan olla ja miten päästä sinne mihin haluan mennä. Sanon jokaiselle sitä samaa ”en koskaan juo” tai ”juon tosi harvoin” ja useimmiten sanon tämän siiderilasi kädessä silmät sojollaan. Teen liikaa erilaisia asioita kuin mistä puhun. Puhun liikaa sellaisista asioista, mitä en tee.

Huomaan aina toisinaan etten tiedä miksi nukun niin huonosti, miksi tunnen hassun jäätävän tunteen katsoessani itseäni peilistä ja miksi kaikki tuntuu olevan pelkkää leijailua. Tämä koko elämä on niin uskomattoman epävakaata ja ailahtelevaa kun ei ole minkäänlaista kiintopistettä suuntaan tai toiseen. Hauskaa on helvetin helppo pitää, mutta mitäs sitten tehdään kun kaverit ovat muualla ja pitäisi tehdä jotain muuta?

Ennen hiljentyminen ja pysähtyminen oli jotenkin niin helppoa. Tuntuu siltä, että tarvitsen nykyään paljon suurempia ärsykkeitä tuntemiseen kuin ennen. Mittasuhteet on täysin sekaisin, olo on ihan turtunut.

Hyvä asia on se, että mitään ei ole vielä menetetty. Nautin suunnattomasti uusista ystävistä, mulla on kohtuulliset mahdollisuudet tehdä juuri niitä asioista mistä pidän ja kaikki on muutenkin hyvin. Yhtä asiaa kuitenkin jatkuvasti jään kaipaamaan. Todellista rakkautta ilman ehtoja tai tyhjiä lupauksia. Vastauksia kysymättömiin kysymyksiin - edes vähän harmoniaa tähän epätasaiseen elämään.

 

<< mennyttä elämää


vaihtoehtoinen helvetti