Unessa.net > Arki > Menneet >

DOWN BY THE maitoLAITURI -
Festaripäiväkirja 2002

Kesän ensimmäinen takuuvarma merkki ja aloittaja on aina perinteisesti ollut DBTL-festarit. Taltion tälle sivulle tunnelmia vuoden 2002 festareilta, 5-9.6.2002.

 

Sunnuntai, 9.6.2002

Ilma: Sadekuuroja, +19~
Fiilis: Väsynyt, mutta onnellinen :)

Eipäs sitten tullut liiemmin festarifiiliksiä enää aamupäivällä kun taivas oli synkkien sadepilvien peittämä ja ilma kylmän sateinen. Olin herätessäni todella väsynyt ja päätin selvitellä ajatuksiani hetkisen, josko mieli muuttuisi - ei se muuttunut.

DBTL oli varmasti Saarallekin erilaista arkeaLähdin alkuillasta Sepon ja Lauran luo. Yövieraat olivat hilpaisseet tiehensä juuri hetkeä ennen saapumistani, isäntäväki ja Marityttönen ottivat meikäläisen varsin hilpeissä tunnelmissa vastaan :) Sekoiltuamme aikamme Seppo, Laura ja Saara nukahtivat päiväunille ja me lähdettiin hetken päästä Marin kanssa kaupungille.

Erinäisten mutkien ja kiemuroiden kautta kävi lopulta niin, että päädyin yöksi Marihippityttösen vierelle Sepon luo. On kummallista, miten toisen läsnäolo vaikuttaa niin paljon nukkumiseen, että on täysin erilaista nukkua jonkun vierellä kuin yksin. Mari ei tahtonut nukkua yksin. En minäkään, minä vain en koskaan osaa sanoa sitä ääneen. Täydellisen harmoninen lopetus kesän ensimmäiselle festarille. Hyvä DBTL, ensi vuonna uusiksi! =)

 

Lauantai, 8.6.2002

Ilma: Puolipilvinen, tuskaisen kuuma +25~
Fiilis: Vaihteleva

[16:50] Vielä kotona nysväilemässä. Sääkartta lupaa huomiseksi sadetta - juuri ainoaksi päiväksi kun suunnittelin kipuavani Samppalinnan mäelle. Perkeles. Tämän päivän suunnitelmista ei vielä toistaiseksi ole mitään tietoa. Menen todennäköisesti seuraavan tunnin tai parin sisällä kaupungille hengailemaan, katotaan siellä sitten mitä tapahtuu. Mitään musiikillisia nautintoja ei ole näköpiirissä tälle päivälle kun se yksi odotettu Liekin keikka oli sitten peruuntunut.

Seppo ja Laurakarhu tulevat kummatkin tänään kaupungille, toivottavasti illasta tulee mukava :)

...noin kahdeksaa tuntia myöhemmin:

Kyllähän se siitä sitten lähti :) Olin seitsemän maissa kaupungilla ja hengailin sielä yksikseni johonkin kymmeneen saakka kunnes Seppo ja Laura ystävineen joinivat kaupungille. Menimme porukalla Lauran ja Marin kavereiden kanssa pussikaljailemaan jokirantaan erittäin kauniille ja rauhalliselle paikalle tuomionkirkon taakse.

Pohjannaula live @ HaarikkaJoiskentelin aiemmin ostamiani kokiksia ja batteryä. En tiennyt itkeäkkö vaiko nauraa kun menin aiemmin illalla ostamaan kokista kauppahallin viereiseltä R-kioskilta ja siellä oli jonoa ulos asti ja portsari ovella! Well, eipähän siinä mennyt ku vartti... =P

Kellon kiiruhtaessa jo puoliyön tietämillä porukat rupesivat hiljalleen valmistumaan johonkin sisätiloihin siirtymistä silmälläpitäen. Tuskallisen pitkältä tuntuneen taipaleen ja monien mutkien kautta löysimme lopulta Sepon, Lauran ja Marin kanssa itsemme Haarikasta, jossa oli juuri Pohjannaula-bändi aloittelemassa illan keikkaa. Seitsemän euroa yhdestä (mulle täysin tuntemattomasta) bändistä tuntui aika suolaiselta hinnalta, mutta pulitin lopulta lipun hinnan ja astelin muiden mukana sisälle. Vittuperkeleet pakottivat jättämään kassin narikkaan, sinne meni vielä yksi euro.

Ensimmäisen biisin kuultuani tajusin, että valinta livebändin kuuntelemisesta klubi-illan sijaan oli täysin oikea. Keikka oli aivan loistava ja innostuin vielä tanssimaankin sen verran, että sain kunnon hien pintaan :)

pilkun jälkeen hengailtiin dynamon ja asokebabin edessäBändin lopetettua soittamisen harkittiin vielä jatkosuunnitelmia, joista lopulta päädyttiin Dynamoon. Pääsin jonoon saakka, mutten sitten lopulta halunnut mennä puoleksi tunniksi sisään viidellä eurolla, joten jäin ulkopuolelle vähän kesympiin, mutta sinänsä ihan mielenkiintoisiin pippaloihin. Aso-kebabissa ja kadulla hengaillessa vierähtikin sitten taas vaikka kuinka kauan ja lopulta puoli viiden maissa käppäilin autolle ja heitin vielä Sepon ja kaiffarit kotiinsa nukkumaan.

Todella hieno festaripäivä! Kaupunki tuntuu kuhisevan ihmisiä ja ilma on ollut sopivan lämmin, tänään ehkä liiankin hiostavan lämmin. Livemusa oli kyllä taas todella hienoa, nälkä kasvoi kyllä huomiseksi. Mikäli ilmat ja fiilis tuntuu oikeilta niin hyökkäilen todennäköisesti Samppalinnan mäelle huomenna :)

 

Perjantai, 7.6.2002

Ilma: Lämmin, +22~
Fiilis: Ihan jees :)

Kaupungilla jälleen joskus ennen iltakahdeksaa. Suuntasimme Laurakarhun, Marin ja Saaratyttösen kanssa puolalanpuistoon rauhallista picnic-paikkaa etsimään. Ilta-auringon valaisema puisto oli mukavan rauhallinen aloituspaikka juhlanhumuiselle festari-illalle. Pieni Saaratyttönen kirmasi suu korvissa ympäri puistoa ja hermoilevat wanhukset sinkoilivat perässä :)

Laura
Saara
picnic-idylli =)
Mari

Joskus puoli kymmenen maissa pakattiin kamppeet kasaan ja suunnattiin takaisin ihmisten pariin. Laura ja Saara suuntasivat jo kotia kohti, me jatkettiin Marin kanssa kohti Manillaa. Lähdin ilomielin oppaaksi, vaikken edes tietänyt missä koko höskä oli :) ...paikka oli kuitenkin sen verran iso ja näkyvä, että siitä ei voinut eksyä. Sinne se hippityttö sitten pogosi muiden mukana ja minä puolestani talsin takaisin kaupunkiin.

Tulenkantajat Porthanin puiston  portilta nähtynä ja kuultunaSopivalta tuntuvan livekeikan puutteessa päädyin juuri hetki sitten kaupungille materialisoituneen Matkalan seuraksi (yllätys, yllätys) kosmikkiin. Yhden batteryn jälkeen päätimme haukata hieman festarifiiliksiä ulkoilmassa, jos vaikka samalla törmättäisiin samppiksen vuorella festaroiviin Olliin ja Jonnaan. Well. No Luck. Jokirannan alue oikein pursusi festarikansaa ja kaikkialta valui ihmisiä, mutta tuttuja ei juurikaan näkynyt.

Löysin lopulta itseni taas Dynamosta, jossa yllättäen oli taas vähän vaisu tunnelma. Yläkerrassa oli liikaa ihmisiä ja alakerrassa liian vähän. Vaihdoin Tuukan kanssa muutaman sanan ja kun Seposta tai muistakaan tutuista ei näyttänyt kuuluvan mitään, päätin lopulta luovuttaa suosiolla ja lähteä kotiin hoivaamaan vieläkin kovin yskäistä kurkkuani.

Tänään oli ihan ok päivä muuten, mutta jonkunlaista livemusameininkiä jäin kyllä kaipaamaan. Huomenna sitten!

 

Torstai, 6.6.2002

Ilma: Helteinen, +24~
Fiilis: Goin' UP! =)

Supermahtavaa! Kaupungistyin yhdeksän aikoihin Laurakarhun ja parin hänen kaverinsa seuraan. Tuttu tuntematon Mari sai mut heti hyvälle tuulelle pelkällä olemuksellaan ja kaupunkikin sykki jo selvästi festarifiiliksissä. Kerrassaan loistava aloitus tälle kesälle! :)

Pakollisen Cosmic-pyörähdyksen jälkeen nautittiin hetki jokirantamaisemista ja käväistiin Apteekissa ja Päiväkodin ovella. 4e lippu ei kuitenkaan houkutellut, joten päätettiin jatkaa maisemareittiä Dynamoon.

Jokirannan basaarit ja illan pimetessä syttyneet valot lumosivat koko hippiseurueen. Kerrankin sain olla mukana tällaisessa porukassa, mulla oli tajuttoman hauskaa vaikken oikeastaan tuntenut tytöistä muita kuin Lauran :)

L’go Pistooli livenä Dynamossa Dynamoon päästiin lopulta ilmaiseksi (llloistavaa! =) keskiyön tietämillä. L'go Pistooli oli aloittelemassa yläkerrassa livekeikkaa ja sinne lopulta liimauduin. Bongasin porkasta muiden tuttujen ohella juuri sen mustahiuksisen tytön, jonka näkeminen saa mut aina hyvälle tuulelle ja niin tapahtui tänäänkin :)

Tajusin yhden maissa tänään olevan torstai, ja että huomenna olisi taas aikainen herätys. Vielä kohtuullisen käheää kurkkuanikin ajatellen, tein lopulta järkipäätöksen ja lähdin hieman haikein mielin kotiin. Ikävä jättää hienot pileet kesken, mutta ”nähdään huomenna!” raikui tanssilattialla sen oloisesti, että nähdään kanssa =)

Itse pääohjelmaa koettaneen vasta sunnuntaina Samppalinnan mäellä, mutta tästä parempaa aloitusta ei oikein voisi festarilla enää olla. Nyt runsaasti lepoa, huomenna jatketaan!

 

Keskiviikko, 5.6.2002

Ilma: Sateinen, +22~
Fiilis: Räkäinen

Eipä juurikaan DBTL-fiiliksiä vielä. Minut maanantaina taltuttanut flunssapöpö on vieläkin kovasti yliotteessa, eikä päiväsaikaan ole tehnyt juuri muuta mieli kuin nukkua. Tänään on tutut jo ostelleet lippuja tuleviin pileisiin ja tsekanneet ilmaiskeikkoja, ensifiiliksiä paikanpäältä odotettavissa siis viimeistään huomenna :)

*PÄRSKIS!*

*Niisk*. Ilma on pirun lämmin, mutta päivällä sateinen. Toivottavasti paranee huomiseksi. Lepään vielä tämän päivän kotona ja huomisen alkuiltaan asti, loppuillasta fiilisten mukaan tsekkaamaan laiturimeininkejä ja festarikansaa.

 

>> Virallinen DBTL

<< Unessa.net < Arki < Menneet

Unessa.net Arki (c) Ville Säävuori, 2002