Tamperetouring

Otin sitten ja hurjastelin itseni Tampereelle. Päivä valkeni kenties tämän kevään kauniimmaksi. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja tuulettomissa paikoissa oli ulkonakin jo kuuma.

Todellisia syitä tähän hetken mielijohteesta keksittyyn retkeen oli kaksi. Halusin ensinnäkin päästä pakoon omia ajatuksiani vähän kauemmas kuin cosmicin pöydän ääreen ja toisekseen halusin tavata Helin. Sain siihen hienon mahdollisuuden ja itseasiassa koko päivä oli oikein hieno :)

Terapioin automatkat Piikkiön ja Tampereen välillä (lainasin äiteen autoa, joten Piikkiö oli pakollinen mutka tuossa välissä) kuuntelemalla ja hoilaamalla Zen Cafén biisejä niin paljon kun käheästä kurkusta vaan lähti ääntä – kun kerrankin sain. Opettelin muutamien vähän vähemmälle kuuntelulle jääneen biisin sanoja ja päätin alkaa kirjoittamaan joidenkin biisien omia analyysejäni ylös paperille.

HeliAlunperin oli tarkoitus treffata Heli (alias Taigatyttönen) joskus aamupäivällä, mutta pienten aikataulunvaihdosten jälkeen soitinkin Lapalle ja kävin kurkkimassa hänen kämpillään. Aika hienoja ovat nuo uudet herwannan kämpät. Menin lapalta sitten Helin luo ja taas kerran tuli muutoksia aikatauluihin eikä sitten ehditty hyökkäämään ulkoilmaan ollenkaan, mutta pääsinpähän ainakin tutustumaan tähän erikoisen mukavaan ihmiseen ihan livenä :)

Tosiaan, alkuperäisistä suunnitelmista poiketen tein sitten jo lähtöä joskus ennen kuutta illalla. Olisin halunnut talsia hetken aikaa auringonpaisteen lämmittämässä kaupungissa, mutta siellä oli jotenkin ahdistavaa, enkä tuntenut oloani ollenkaan kotoisaksi. Etsiydyinkin nopeasti vähän syrjemmällä olevalle Heselle, josta sitten löysin kotoisalta tuntuvan nurkkauksen jossa levähdin hetken ajatusteni kanssa.

Hetkeä myöhemmin kaahailin jälleen keskustan liikenteessä ja osasin melkein suoraa tietä uloskäyntiliittymälle Turkuun päin.

Päästyäni lopulta takaisin kotoisammalle lähiöalueelle poikkesin kääntymässä pettymyksekseni ihan typötyhjässä Cosmicissa ja lompsin sieltä samantien Piikkiöön. Tulin kotiin ja irkissä Numenor ehdotti cosmicceilua vielä kerran ja hyppäsin sitten bussiin ja istuuduin cosmicin nurkkaan tutun pöydän ääreen mietiskelemään päivän tapahtumia.

Tämä oli hienon erilainen päivä. En tiedä sainko yhtään ajatuksiani selkeimmiksi, mutta tulipahan taas koettua kaikkea kivaa :)

 

<< Arki : Huhtikuu 2002