Selaintilastoja

Sattumalta silmiini osuneet selaintilastot tämän sivuston kävijöistä näyttivät perin mielenkiintoisilta. Tilastot ovat peräisin tiettyjen yksittäisten sivujen käyttöä tilastoivan järjestelmän lokimateriaalista ja ne on laskettu sivulatauksista (ei siis uniikeista kävijöistä). Ohessa koko Unessa.netin ja Arjen viisi suosituinta selainta viimeisen viikon ajalta:

Unessa.net (otos n. 50 000 sivulatausta)

Firefox 41%
IE 23%
Netscape 17%
Safari 16%
Opera 3%

Arki (otos n. 4000 sivulatausta)

Firefox 36%
IE 34%
Safari 24%
Netscape 4%
Opera 2%

Kuten ylläolevasta näkyy, Firefox on erittäin suosittu selain tämän sivuston lukijoiden keskuudessa. Toinen huomionarvoinen ja hieman surullinen huomio on se, että turvaton ja kyvyiltään kerrassaan surkea Internet Explorer on vittuilukampanjasta huolimatta toiseksi suosituin selain Arjen lukijoiden keskuudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että noin joka kolmas lukija saa Arjesta luettavakseen vain riisutun version. Suurin osa IE:n käyttäjistä selailee mitä todennäköisimmin työkoneella, joten nyt on taas yksi hyvä syy lähettää sähköpostia tukihenkilölle ja pyytää IE:n vaihtamista kunnolliseen selaimeen tai edes vaihtoehtoa sille.

Näiden tilastojen myötä Arjen ”vittuillaan IE:n käyttäjille”-kampanja jatkuu ja se tulee jatkossa mahdollisesti myös laajenemaan esim. sisällön osittaiseksi piilottamiseksi. Seuraan tilastoja ja raportoin kun kampanjan vaikutukset alkavat näkyä. Jos IE:n käyttöastetta ei tästä terrorismista huolimatta saada laskemaan, maailma osoittautuu läpimädäksi paikaksi ja kutistuu samassa silmänräpäyksessä singulariteetiksi. Paskempi juttu.

» Lokeroissa selain, meta, nörtteily, tilasto