Lokeroon, mars

Mistä on pienet arkimerkinnät tehty? Alla nopeasti koottuna avainsanoja – tageja – viimeisten 12 kuukauden ajalta:

arki avautuminen bileet digitaali flunssa historia ikävä ipod irc itunes jatkot jälleennäkeminen kaukorakkaus kaverit kehitys keittiöfilosofia kevät kissat kommentit koulu kuoro köyhyyttely laivailu laskiainen loma mac matkailu matkustelu menneet meta musiikki musisointi nörtteily odotus opiskelu palaute parisuhde perinteet politiikka proosa reposaari sairastelu sanottua sauna suku syksy syntymäpäivä sävellys talvi tekniikka tiina unessa.net uskonnottomuus vappu video yksinäisyys

Tagin koko kuvaa sen yleisyyttä. Toisin sanoen Arjessa on kuluneen vuoden aikana puhuttu lähinnä jokapäiväisistä asioista, kuoroharrastuksesta, parisuhteesta ja nörttijutuista. Sou not? Tässä asussa tiedolla ei ole tietysti juuri mitään käyttöä, mutta kun tageista tehdään linkkejä ja soppaan sekoitetaan vielä keskustelufoorumi, kokonaisuus näyttää jo ihan toiselta.

Tällaiseen metadataan liittyvää hyperlinkityshienoutta on luvassa Arjen merkintöihin lähitulevaisuudessa. Tämä tosin on vain pientä esimakua siitä mitä puoliautomaattinen sisällön järjestäminen mahdollistaa. (Vaan ennenkuin systeemi toimisi halutulla tavalla, tagit pitää kerätä myös lopuilta neljältä vuodelta – kaikista merkinnöistä – ja ne pitää myös tarkastaa, lajitella, yms.)

» Lokeroissa satumaa, meta