Myyr-bo

Tänäkään vuonna ei tullut kompleksia, ei edes maailmoja syleilevää oloa. Ei oikeastaan yhtään mitään. Mikä oli ihan hyvä asia, sillä näin vanhana sitä jo oikeastaan pitäisi alkaa käyttämään vanhojen ihmisten ”enhän minä ole vanha”-taktiikkaa. Vietimme mukavan ja rauhallisen illan rakkaani kanssa, mikä oli enemmän kuin olisin voinut toivoa. Ihan pelkästään siksi, että äiti saisi tehdä vielä yhden suussasulavan kakun, ajattelin kituutella vielä ainakin tämän vuoden.

Tässä välissä ehdittiin laulaa lurautella kaksi keikkaa. Naantalin kylpylän poreamme oli orgastisen lämmin ja fiilis oli todella iloinen. Vuoden viimeiseksi jäänyt Mikaelinkirkon keikka oli sekin unohtumaton kokemus. Ei mennyt ihan täydellisesti, mutta kuitenkin sen verran hyvin että siitä jäi hyvä fiilis. Glögijatkojen jälkeen tuli haikea olo kun viimeaikoina niin läheiseksi käyneisiin kavereihin tulee nyt kolmen viikon ero. No, ehkä kuitenkin kestän tämän. Tämä oli ehdottomast elämäni paras (ja ensimmäinen) kuorovuosi. Sen kunniaksi: myyr-bo!

Pyhiksi olisi tarkoitus lähteä Seinäjoelle. Kissat ovat kaiketi lähdössä myös, tavalla tai toisella. Otusten änkeminen pieniin kuljetuskoppeihin ei tunnu houkuttelevalta, mutta eipä myöskään niiden jättäminen useammaksi päiväksi oman onnensa nojaan. Tiinan äiti on varmaan yli-iloinen saadessaan vieraakseen pari teräväkyntistä täystuhoa. Toisaalta, onhan niitä ollut siellä ennenkin. Meidän matkassa katit eivät ole vielä koskaan kuitenkaan olleet ja Tiina hyppii järjestelyn vuoksi seinille jo nyt. Luotan siihen, että asioilla on tapana järjestyä.

Seinäjoella on varmasti taas ihan mukava rauhoittua. Jos vain suinkin mahdollista, haluaisin käydä myös Harjavallassa. En ole vielä varautunut siihen, että jonain talvena Pappaa ei enää olisikaan. Tuskin kukaan muukaan. Vanhoihin tuttuihin ja pysyviin asioihin tarrautuu niin mielellään vääjäämätöntä muutosta odottaessaan. Mummula on sitäpaitsi yksi niistä harvoista konkreettisista paikoista, jotka vielä ovat tallella lapsuusajoilta. Ja siellä on talvisin lunta. Isoja asioita pienelle ihmiselle.

» Lokeroissa seinäjoki, harjavalta, kuoro, kissa, tiina