fake

22.1.2005 | Fake sai alkunsa eräänä alkutalven loskaisena päivänä, joka näytti kaikessa ankeudessaan poikkeuksellisen kuvaukselliselta. Kaivoin kameran taskusta, otin muutaman still-kuvan ja pari minuuttia videota paikasta jossa seisoin. Sään jatkuessa samankaltaisena läpi viikon, jatkoin kuvailua lähiympäristössä muutaman seuraavan päivän.

Samaan aikaan tekeillä ollut Mac OS X:n puhegeneraattoria hyödyntävä koevideoprojekti ei oikein ottanut tuulta alleen kun en jaksanut säätää (kokeilla sokkona) äänteitä kohdalleen niin että puhe olisi kuulostanut suomelta. Kone kuitenkin luki sujuvasti englantia, joten ajatus muuttui hieman.

Lopullinen muoto alkoi hahmottua kun kasasin noin viidentoista minuutin videomateriaaleista kaikkein happamimmat ja synkimmät otokset final cutin aikajanalle ja aloin editoimaan. Loskaisen märät ja synkät kuvat kieltämättä heijastelivat omaa mielentilaa aika paljon.

Karsin videoista aluksi kaikki äänet, mutta hiljaisuus kuulosti liian painostavalta. Käännyin jälleen kerran GarageBandin puoleen, mutta valmiista äänikirjastoista ei löytynyt sopivan kuuloisia luuppeja joten otin kitaran avuksi ja yritin väsäillä sillä jotain alavireiseltä kuulostavaa. Sopiva teema löytyi nopeasti ja koko homma purkittui parilla otolla. Jätin liiat siivoukset tekemättä myös äänen osalta; pieni karkeus olisi vain hyvästä.

Idea alun tekstityksestä syntyi vahingossa tekstejä kasatessa ihan viimehetkellä. Tuntui kutkuttavalta varastaa häikäilemättömästi jotain Tarantinon luomaa omaan videoon, joten sehän oli pakko tehdä. Kokonaisuudessaan koko projekti oli mukava vaikka teema vähän synkistelyksi menikin.

 

fake - QuickTime, 41 Mt

Fake on synkkä ja märkä herätysvideo nykyelämän todellisuudesta (kuten luonnosta) irtaantumisesta.

<< Arki < Menneet

vaihtoehtoinen helvetti