Usein kysyttyä
Unessa.net?
Motiiveja

 

Ei koskaan (?) täällä:
VUKK!
Jep. Vastattu on..
vaikka unohdin jo mihin

 

Maaliskuussa:

Unessa.net 5v

 

Menneitä
~ Assembly '04
~ Torrevieja!
~ Kosketus

 

Vieraskirja
Satumaa
#Unessa.net

Opiskelu >>

Rakas

Unessa.net

 

AIM / iChat
uninen@mac.com

 

 

Keskiviikkona, 25. toukokuuta

3754

Isovanhempien painajaisissa venäläiset pommittivat kylän tai sade vei viljasadon. 2000-luvun katovuotena häviää ihmiselle täysin käsityksen ulottumattomissa oleva määrä dataa tietokoneen kovalevyltä vieden mukanaan mm. viiden vuoden digikuva-arkiston. Tämä Digitaali -- kuten isän äiti sitä kutsuu -- on kuitenkin niin hieno keksintö, että toisin kuin säitä tai pomminkuoppia, sitä voi hallita vielä senkin jälkeen kun tuho on jo tapahtunut. Muutaman päivän pelastusoperaatioiden jälkeen iPhoton albumeissa majailee taas tutut 3754 valokuvaa vuosilta 2000-2005.

Digitaalin maailmassa vuosien työ voi hävitä jäljettömiin silmänräpäyksessä. Edes varmuuskopiointi ei välttämättä pelasta tietoja ellei sitä ole suunniteltu tarpeeksi hyvin, sillä kaikkien suurten haverien takana on aina kaksi asiaa: yhteensattumien summa ja inhimillinen erehdys. Tällä kertaa haverin jälkeen iski mäihä: sain muistoni(*) takaisin. Epäjärjestyksessä oleva kuva-arkisto auttaa pitämään tapahtuneen tuoreessa muistissa vielä pitkään.

Nyt kun koettelemus on suurimmaksi osaksi jo takanapäin, on aika kerrata kullanarvoinen opetus: varmuuskopiointi on erittäin tärkeää. En olisi selvinnyt tästä ilman varmuuskopioita. Toisaalta, jos varmuuskopioni olisivat olleet riittävän ajantasaiset ja järjestelmäni olisi ollut aukoton, koko haveria ei olisi sattunut. Nyt luotan siihen mitä asiasta enemmän tietävät ovat (minullekin) toitottaneet jo pitkään: vain automaattinen varmuuskopiointi on riittävän tehokasta. Tähän soveltuvat laitteet ja ohjelmatkin ovat naurettavan halpoja. Mac-ympäristössä touhu sujuu automaattisesti ilman yhdenkään napin painallusta -- kun vain niin haluat.

(*) Yksi niistä.

 

***

 

Jos kevät on ollut poikkeuksellinen, niin kesästäkään ei kyllä ole odotettavissa ihan perinteistä. Löysin pitkään kadoksissa olleen flown ja ajattelin käyttää sen johonkin hyödylliseen.

 

 

Sunnuntai, 15.5.2005

Saapas

Tämä on ollut monella tavalla poikkeuksellinen kevät. Edellisten bileiden jälkeen ehdin käydä Lappeenrannassa heiluttelemassa kännykkää (vieläpä Jussin kanssa), Suomalaisella Pohjalla laulamassa juomalauluja, ja tänä vielä perjantaina kauppakorkean tohtoripromootiossa. Kuoron osalta kevät huipentui eilisiin kevätkauden päättäjäisiin TYY:n saunalla, jossa sain ”treenauskestävyyden ja kuoron naisvallan sinnikkään vastustamisen” ansiosta tittelin CM-Herratenori. Olen otettu.

Vappuna saimme perheenlisäystä kahden karvaturrin verran. Saapas ja Tahveli realisoituivat siis lopultakin, yli kahden vuoden pohdinnan jälkeen. Koti tuntuu nyt ihan erilaiselta. Eläväiseltä.

Vaikka aurinko on tuonut uskomattomasti uutta energiaa, ”olisi pitänyt tehdä” valvottaa vieläkin. Odotan mielenkiinnolla mitä kaikkea sitä tuleekaan tehtyä muutaman seuraavan viikon aikana.

 


~ menneet ~

Helmikuu ~ Tammikuu ~ Joulukuu ~ Marraskuu ~ Lokakuu ~ Syyskuu ~ Elokuu ~ Heinäkuu ~ Kesäkuu ~Toukokuu ~ Huhtikuu


Kiitos. Palaute on tervetullutta esimerkiksi Satumaahan.

Arki, Ville Säävuori, 1999-2005
(c) Kaikki lukijat pidätetään