Haave yhtenäisestä sivustosta

Paljon aikaisemmin kuin olin edes keksinyt verkkotunnusta Unessa.net (jonka aikaisiin raapustuksiin muuten törmäsin muuton yhteydessä. Mielenkiintoista ajatuksenvirtaa suttuisina sanoina paperilla, jonka yhdesä nurkasta oli alleviivattu unessa.net) haaveilin jo sivustosta, jonka sisältöä rajoittaisi vain mielikuvitus, ja jonka eri osat olisivat sidottu yhteen lukemattomin linkein.

Vielä 90-luvun lopulla kaikki tehtiin käsin, mutta nykyään tällaisten maailmojen luominen käy suurilta osin automaattisesti – eli niin kuin sen kuuluisikin. Olen hyvin lähellä tuon haaveen toteuttamisessa, josta olen unelmoinut jo kohta kymmenen vuotta. Uuden palvelimen myötä pääsen käyttämään uuden sukupolven upeita kehitysympäristöjä ja tekniikoita joista jaetuilla palvelimilla voi vain uneksia. Kehitystä hidastaakin käytännössä enää vapaa-ajan niukkuus.

Hiljattain päättyneen parisuhteen yhdeksi positiiviseksi muutokseksi voinee laskea oman ajan lisääntymisen (vaikka tässä tapauksessa muutosta ei käytännössä ollut lainkaan). Faktahan on, että kun ei ole elämää, sitä on helpompi rakentaa webiin. Suurin osa nykyisestäkin Unessa.netistä on rakennettu turhautuneisuudesta oman elämän vajaavaisuuteen, joten ehkä tämäkin elämänmuutos katalysoi sivuston kehitystä tavalla tai toisella.

Suuret Muutokset ovat itse asiassa alkaneet jo. IRC-Elämäntapaopas oli ensimmäinen uudelle kehitysalustalle käännetty osa sivustosta. Hiljattain uudistamani linkkilista tuo puolestaan aavistuksen esimakua siitä miltä muilta sivustoilta koottu sisältö voi näyttää. Ja lisää on luvassa. Paljon.

Muiden mietteitä

<ellikelli> Miten olet toteuttanut mainitussa linkkilistassa olevien sivustojen kuvien suoltamisen, ilmeisesti dynaamisesti ... jotenkin?

<Uninen> Ma.gnolia hakee tallennetuista linkeistä thumbnailit automaattisesti ja kertoo kyseisen URLin API-kutsun vastauksessa. (Joka on yksinkertainen XML-tietue.)

<Vioux> Älyllistämisen lisääntyminen tunneblokeissa, jotka liittyvät eroon? Tekniikka on kivaa pienin annoksin.

» Lokeroissa haaveet, meta