Kuka tarvitsee huomiotasi?

Sudanissa, läntisessä Darfurin maakunnassa on vuodesta 2003 ollut käynnissä aseellinen konflikti, jossa on kuollut joidenkin arvioiden mukaan jo 400 000 ihmistä. Konfliktin osapuolina ovat mustien afrikkalaisten ei-arabien kapinallisryhmät, hallitus ja hallituksen tukemat arabien puolisotilaalliset janjaweed-joukot.

Janjaweed-joukkojen on todettu syyllistyneen etniseen puhdistukseen, johon on kuulunut laajamittaisia siviilien joukkomurhia ja joukkoraiskauksia. Raiskaus on ollut tehokas keino hajottaa paikallisia yhteisöjä, sillä raiskattu nainen on paikallisen kulttuurin mukaan kunniaton ja huono. Miehen pitää jättää raiskattu vaimonsa ja perheen karkottaa raiskattu tyttärensä, jotta miesten kunnia säilyisi. Raiskattuja on jopa tapettu perheenjäsentensä toimesta.

(Lähde: Darfurin konflikti, Wikipedia)

Darfurin seinä on verkkokampanja, jonka tuotot ohjataan lyhentämättömänä apujärjestöille Darfurin joukkomurhien lopettamiseksi. Lahjoittamalla yhden dollarin, voit kunnioittaa yhtä menetettyä ihmishenkeä sytyttämällä yhden seinän neljästäsadastatuhannesta numerosta (yksi jokaista uhria kohden) harmasta kirkkaan valkeaksi.

Kulutamme joulun alla lukemattomia euroja turhakkeisiin, joita lahjomme ihmisille jotka eivät niitä tarvitse. Voi myös valita olla tekemättä niin ja ohjata huomionsa niihin, jotka sitä oikeasti tarvitsevat.

Kaupallinen joulu on julmaa huvia. Tyypillistä tekokristillistä paskaa.