Vipinää

Tuntuu kuin vuorokaudet ottaisivat loppukiriä vuoden viimeisinä päivinä.

Web-kehityksestä, ketteristä metodeista ja kaksipistenollasta englanniksi kertova Same Con to Hoyci päivittyi eilen. Muutama vuosi yliopistolla on opettanut lukemaan englantia sujuvasti, toivottavasti kirjoittaminen opettaa vähitellen myös kirjoittamaan, sillä toistaiseksi se tuntuu tuskaisen vaikealta.

Alkuviikosta sain vihdoinkin ängettyä koko Unessa.netin versionhallintaan uudella palvelimella. Kehitys on nyt keskitetty niin, että kaikki päivitykset kulkevat versionhallinnan kautta, mikä helpottaa testaamista ja bugien metsästystä huikeasti. Samaan syssyyn otin sivustolle käyttöön toistaiseksi vielä ei-julkaisukelpoisessa tilassa olevan Trac-projektinhallintaohjelmiston, joka kokoaa kehityksen yhteen paikkaan ja mahdollistaa myös käyttäjien lähettämät vikaraportit. Toistaiseksi nämä järjestelmät toimivat käytännössä vain allekirjoittaneen hyväksi, mutta jatkojalostus on nyt hyvin helppoa.

Uudelle palvelimelle muutosta on kulunut reilu puoli vuotta. Elo on alkutöyssyjen jälkeen tasaantunut mukavasti ja sivuston hallinta on nyt helpompaa kuin koskaan. Vuosi 2007 tulee olemaan suurten muutosten vuosi kun sivuston viimeisetkin staattiset sisällöt siirtyvät uudelle kehitysalustalle. Tämänhetkisen aikataulun mukaan tavoitteena olisi se, että 100% Unessa.netin sisällöstä olisi siirretty vuoden 2007 lopulla Django-järjestelmälle. Työtä on järjetön määrä ja aikaa rajallisesti, joten nähtäväksi jää miten nuo aikataulut lopulta toteutuvat.

Muiden mietteitä

<gettiz> Parempaa vuotta 2007, rakas Ville!

» Lokeroissa meta, django, irc, python