Minä Uskon

Maailma on täynnä pahaa. Päivästä toiseen ihmiset tappavat, raiskaavat ja pettävät toisiaan. Valtaosa sodista ja kurjuudesta johtuu uskonnoista. Silloinkin kun välitön syy itsetuhoiseen käyttäytymiseen on eriarvoisuus tai ahneus, dogmaattiset uskonnot vaikuttavat usein välillisesti taustalla. Sotaisiin ja itsenäistä ajattelua vierastaviin uskontoihin on onneksi olemassa myös terveitä vaihtoehtoja.

Ateistilta puuttuu jumalausko kuten terveeltä puuttuu sairaus, kirjoitti Jori Mäntysalo aikoinaan. Ei kuitenkaan tarvitse olla ateisti erotakseen kirkosta. Riittää kun osaa käyttää omia aivojaan ja web-selainta. Nähtävästi tietoisuus on hiljalleen kasvamassa, sillä viimeisimpien tietojen mukaan kirkollisverolta välttyy tänä vuonna ennätyssuuri määrä ihmisiä.

Inhoni kirkkoa ja uskontoja vastaan on niin syvää, että se on monilta osin jo silkkaa vihaa. Huonoa Karmaa välttääkseni olen yrittänyt välttää myös liikaa vihaamista, joten säästän tälläkin kertaa tyydyttävimmät haukkumiset vaikka seuraavaan baariväittelyyn. On vaan niin surullista, että niin moni suomalainenkin rahoittaa uskonnon nimissä tapahtuvaa verenvuodatusta. Ne varat kun voisi antaa moniin hyviinkin tarkoituksiin.

Minä uskon pieniin tekoihin.

Muiden mietteitä

<Hanna> Pienet teot kunniaan! Siksi maksan kirkollisveroni :) www.kua.fi

<Anonyymi Pelkuri> Kirkollisveroa täälläkin maksetaan mukisematta, vaan joskus tulee mietittyä että miks :)

<ropelli> ^^ se olin siis minä tämä anonyymi pelkuri :D

<gettiz> Omituista. Minäkin maksan kirkollisveroa, sillä tahdon päästä naimisiin kirkossa. Ja silti minulla on vahvasti sellainen tunne, etten mene koskaan naimisiin...

<ropelli> aijoo, sehän onkin se syy miksi minäkin (sinkku-ihminen ftw!) sitä makselen. Bah!

<Toinen Hanna> Historian saatossa uskonnot ja kirkko ovat tehneet paljon hyvääkin, tuoneet sivistystä, lohtua, tasa-arvoa (kyllä verrattuna sen ajan maailmaan) jne. :)

<gettiz> Joo, no. Uskoivathan natsitkin, että natsismi on hyvä juttu. Ei se sitä tarkoita, että kaikkien pitää se hyväksyä.