torstaina 5.7.2007

Lämmöllä

Parveke täyttyy elämästä nopeasti sen jälkeen kun aurinko on laskenut T-sairaalan taakse. Kissat kömpivät ikkunaan väsäämäni luukun kautta vaanimaan hämärän herättämiä ötököitä ja itse asemoidun PowerBookin kanssa nurkkaan näpyttelemään.

gettiz kysyi (leikillään) mitä on loma. Vastattuani (leikilläni) jäin pohtimaan sitä pidemmäksi aikaa. Jos loma on ”työstä, opiskelusta tai vastaavasta saatava pitempi vapaa-aika”, niin mitä on tuo vapaa-aika kulutettuna täysin samalla tavalla kuin miten se kuluisi muutenkin? Jos saisin valita vapaasti mitä haluaisin tehdä keskeytyksettä seuraavat puoli vuotta, tekisin täsmälleen samaa kuin mitä olen tehnyt koko kevään. Ehkä tässä lienee juurikin se syy miksi tarvitsen lomaa. Lomaa arjesta.

On todella hienoa, että nautin suunnattomasti siitä mitä teen. Mutta ahdistus siitä, etten osaa kontrolloida itseäni juuri lainkaan, on välillä sietämätöntä. Toivoisi, että tällaiset asiat olisi oppinut jo aikoja sitten.

Yö-öttiäinen yrittää sinnikkäästi lentää ikkunan läpi himmeää valoa kohti saaden ikkunan soimaan hiljaista rummutusta. Tappajamoodiin kytkeytynyt kissa hyppää kahdella kungfu-elokuvamaisella loikalla pöydälle ja vangitsee öttiäisen tassujensa väliin. Öttiäinen maistuu selkeästi pahalta, mutta pakko se on syödä. Minkä sitä luonnolleen voi.

lokeroissa ahdistus, kissat, loma

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2007 heinäkuu