maanantaina 15.10.2007

Se aika vuodesta

Alkaa olla se aika vuodesta kun Suomen sijainti päiväntasaajaan nähden alkaa käydä hermoille. Ostin sentään hanskat (kuten Hessukin päivää myöhemmin). Tätä pohtiessani huomasin, että olen kulkenut tänä syksynä paljon vähemmän linja-autolla kuin vuosi sitten. Kävellessä pääsee tarkkailemaan ympäristöään vähän erilasesta vinkkelistä ja usein se on myös paljon viihtyisämpi tapa kulkea. Joskus vaan aikataulut tai matkan pituus poissulkee kävelemisvaihtoehdon.

Eilinen reissu oli jotenkin epätodellisen lyhyt. En muista koska viimeksi – vaiko koskaan – olen matkannut Tampereelle aamulla vain tullakseni illaksi takaisin. (Muistelin sata vuotta sitten käymääni seikkailua Miian seurassa, mutta dokumentaation perusteella olin silloinkin yötä. Ei tule muita reissuehdokkaita mieleen.) Täsmäreissun ansiosta tänään oli koko päivä vapaata. Kerrassaan hämmästyttävää. Tein Jaikukoosteen, katselin leffoja, leikin kissojen kanssa ja välttelin siivoamista. Pitkälti kaikkea sellaista mitä yksin elävä nörtti nyt saattaisi keksiä.

Eilen tuli jossain yhteydessä puheeksi törttöilyni Rahiksella (sivun oikea laita). Lukiessani tuon ajan tekstejä pitkästä aikaa, kiinnitin huomiota tähän:

Taas kerran ihan epätodellinen aamu. Ja yö. Olen kyllästynyt, minustakin kasvaa kohta kyyninen ja tylsä aikuinen, ellen pian löydä jotain muuta. (Arki, 26.1.2003)

ja vain viikkoa myöhemmin:

Yksi erottui joukosta. Tiina, 22, paljastui Riikan kaveriksi. Kääntöpiiriläisten seurueeseen kuulunut tyttö sai allekirjoittaneen kiipeilemään seinille. […] Enemmän tai vähemmän suorat kommunikointiyritykset eivät näyttäneet tuottavan minkäänlaista tulosta. Kunnes tämä päätti näyttää mulle kieltä keskeltä tanssilattiaa. Ehkä seksikkäintä, mitä olen koskaan nähnyt (Arki, 31.1.2003).

En edes muistanut tuota kielijuttua :) Mutta niin siinä tosiaan kävi, että vain muutamaa päivää haikailuni jälkeen tuli päivä joka muutti koko elämäni. Vuosia myöhemmin taistelen vieläkin samojen ongelmien kanssa, mutta paljon kyynisempänä. En kuitenkaan haluaisi olla missään muualla juuri nyt. Enkä missään nimessä haluaisi vaihtaa yhtään päivää tältä väliltä pois.

Kaikki on siis ihan hyvin.

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999.



 

Unessa.net Arki 2007 lokakuu