keskiviikkona 26.3.2008

Japanissa URLit ovat out

Japanialassa kaikki on kummallista. Teknologian osalta nuo hassut ovat olleet meitä lähes aina valovuoden edellä ja niin näyttäisi olevan myös Web-markkinoinnissa. Hiljattain Japanissa vieraillut Cabel Sasser teki mielenkiintoisen havainnon paikallisesta Web-markkinoinnista: mainoksissa URLit on korvattu hakusanoilla ja hakukentän kuvalla.

Ajatus on mainio ja olen huomannut käyttäväni sitä myös itse nauhoittaessani podcasteja tai puhuessani puhelimessa. Mutta tämä metodi ei nykyisellään toimisi useilla suomalaisilla Web-sivustoilla lainkaan, koska ne on rakennettu niin huonosti, että ne eivät löydy hakukoneista järkevin hakusanoin. Erityisen huonosti hakukoneilla löytyvät (Web-)ammattitaidottomien mainostoimistojen näyttävät Flash-räpellykset, joita tunnutaan edelleenkin käytettävän valitettavan usein.

Vinkki mainosmiehille: hakukoneoptimointi on enemmän in kuin Flash-räpellykset.

Vinkki yrityksille: hyvää Web-näkyvyyttä on mahdollista saada vain kunnollisella sisällöllä. (Nollan pisteen vihje: Flash-animaatiot eivät ole sisältöä.)

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2008 maaliskuu