perjantaina 28.3.2008

Tämä on helppokäyttöistä!

Yrityksellämme on tili Sammossa. Maksoin tänään yhden laskun uuden verkkopankin kautta. Operaatioon tarvittiin reilu tunti aikaa, yli kymmenen sisäänkirjautumista, kolme eri selainta ja melkoisesti kärsivällisyyttä.

Ohessa yksityiskohtainen kuvaus siitä kuinka mielestäni aika tyypillinen laskunmaksutilanne (maksat yhden laskun viitenumerolla käyttäen saajaluettelosta löytyviä tietoja) toimii nykyisellään Sammon ”turvallisessa” verkkopankissa.

  1. Klikkaa ”Cash Management”
  2. Klikkaa ”Maksut”
  3. Klikkaa ”Luo uusi maksu”
  4. Klikkaa ”Hae saaja”
  5. Klikkaa saajan lyhytnimeä, esim. ”2856235”
  6. Valitse pudotuslistasta tilinumero (käytössämme on vain yksi tili, mutta se pitää erikseen valita. Vaatii kaksi klikkausta.)
  7. Syötä määrä
  8. Valitse pudotuslistasta ”viite” kohdasta ”Rahalähetyksen tiedon tyyppi” (Kaksi klikkausta.)
  9. Syötä viitenumero
  10. Poista rasti kohdasta ”Luo useita maksuja”
  11. Lisää raksi kohtaan ”Hyväksy maksu”
  12. Klikkaa ”OK”
  13. Syötä salasana aukeavaan popup-ikkunaan (!)
  14. Paina ”Hyväksy”
  15. Ruksaa juuri hyväksymäsi lasku
  16. Klikkaa ”Sulje kansiot”

(Operaatiota olisi voinut eri vaihtoehtojen kautta lyhentää yhdellä tai kahdella klikkauksella, mutta jokainen eri tavalla tehty maksuyritys tyssäsi verkkokaupan [teknilliseen virheeseen](http://media.unessa.net/img/arki/sampo_teknillinen_virhe.png) [sic], joka myös samalla kirjasi ulos verkkopankista. Ja ei, en ajatellut jonottaa enää asiakastuen puhelinpalveluun tämän jälkeen…)

Voilá – lasku on maksettu!

Kyllä täytyy sanoa, että laskun maksaminen verkkopankissa on sitten mukavan helppoa ja yksinkertaista. Ja nopeaa! Mutta henkilökohtaisesti kyllä mieluummin jonottaisin sen tunnin verran tupotäydessä konttorissa kuin toistaisin ylläolevaa kokemusta enää uudestaan.

Ajattelinkin nyt äänestää kirjaimellisesti lompakollani. Onko kenelläkään kokemuksia mistään muusta pankista joka toimisi muuallakin kuin Suomessa? (Lähinnä Virossa ja muualla Baltiassa olisi tarvetta.)

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999.



 

Unessa.net Arki 2008 maaliskuu