keskiviikkona 7.5.2008

Uusi blogilista näyttää mukavan tuoreelta. Saitti on säilyttänyt yksinkertaisen ilmeensä ja saanut sisuksiinsa annoksen kaksipistenollaa. Monilta kohdin vielä ilmeisen kesken, mutta uudistus on joka tapauksessa mennyt hyvään suuntaan.

Blogilistan käyttäjätunnukseen saa nyt lisättyä tiedon muista käyttämistään palveluista. Tätä varten toteutettu käyttöliittymä on mainio. (Olisin ehkä lisännyt vielä linkit kyseisiin palveluihin, jotta käsityö tunnusten kaivamisen kanssa olisi ollut vähän helpompaa.)

Ylläolevan perusteella oma Web-aliakseni näyttää muuten olevan melko hyvin vakiintunut…

Vastaava tunnukseni muualla -toiminnallisuus löytyy nykyään lähes jokaisesta Web-palvelusta (myös Unessa.netistä). Näitä tietoja kuitenkin hyödynnetään erittäin vähän. En ole vielä nähnyt saittia jossa näistä tiedoista olisi jotain mainittavaa hyötyä palvelun käytön kannalta.

Palveluun voisi esimerkiksi hakea käyttäjän Flickr-tilistä muutaman tuoreimman kuvan, tai ehkä kertoa jotain käyttäjän musiikkimausta Last.fm-tilin perusteella. Jaikun tai Dopplr.comin kautta saisi ongittua käyttäjän fyysisen sijainnin. Jos käyttäjä on päivittänyt Facebook-statustaan, Twitteriä tai Jaikua, tämän viimeisimmän statuksenkin voisi tuoda näkyville. Tällaisista asioista on tuskin mitään varsinaista hyötyä kenellekään, mutta käyttömahdollisuuksia olisi joka tapauksessa paljon.

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2008 toukokuu