Unessa.net

Unessa.net on Ville Säävuoren henkilökohtainen Web-hiekkalaatikko ja harrastusprojekti, jota on julkaistu vuodesta 1999.

Sivusto elvytettiin syksyllä 2016 pitkästä koomasta, minkä vuoksi suuri osa sisällöstä on edelleen kateissa.

 

Status

Viimeisin tuotantopäivitys tehtiin perjantaina 11.8 klo 00:04.

Koodi
Kieli Ohjelmarivejä Testirivejä Yht
Sass / CSS 2392 0 2392
Python 4506 937 5443
HTML 2963 0 2963
JavaScript 6468 0 6468
yht. 16329 937 17266

 

Kolofoni

Unessa.net on henkilökohtainen hiekkalaatikkoprojekti kaikenlaisille teknologiakokeiluille, mutta myös jatkuvasti päivittyvä taidonnäyte omasta Web-osaamisesta. Tällä sivustolla käytetään uusimpia Web-teknologioita ja työkaluja.

Sivusto pyörii virtualisoidun Ubuntu 16.04 käyttöjärjestelmän päällä Linoden palvelimilla. Web-liikenteen käsittelee NGINX ja uWSGI. Asynkronisen websocket-liikenteen hoitaa Daphne. Palvelinprosesseja vahtii Supervisor. Logit kokoaa Logstash + ElasticSearch ja niitä visualisoi Kibana. Pidemmän aikavälin datan ja palvelinmuuttujien visualisoinnista huolehtii Grafana.

Sivuston backend-koodi on toteutettu Python-ohjelmointikielellä käyttäen Django-kehitystyökalua. Tietokantoina toimii MySQL ja Redis. Tausta-ajot huristaa Celery. Frontend-koodaukseen on käytetty uusimpia JavaScript-standardeja sekä Vue-kehitystyökalua. Merkkaus perustuu HTML5-standardiin ja CSS on kirjoitettu Sass-kielellä. Frontend-paketoinnista, kääntämisestä ja minimoinnista huolehtii webpack, paketit kokoaa yarn.

Lähdekoodi ylläpidetään git-versionhallinnassa Gitlabissa, jossa toimii myös automatisoitu CI-putki sekä automaattinen tuotantopäivitysmekanismi (rollback-tuella).

Ulkopuolisesta monitoroinnista huolehtii Sentry ja Uptimerobot.

Sivuston toteutukseen on käytetty myös lukemattomia kuppeja teetä, erinäisiä kofeiinivalmisteita (pl. kahvi), liian myöhäisiä arkiöitä sekä paljon hyvää musiikkia.

Rakkaudella, VS.