Unessa.net

Unessa.net on Ville Säävuoren henkilökohtainen Web-hiekkalaatikko ja harrastusprojekti, jota on julkaistu vuodesta 1999.

Sivusto elvytettiin syksyllä 2016 pitkästä koomasta, minkä vuoksi suuri osa sisällöstä on edelleen kateissa.

 

Status

Viimeisin tuotantopäivitys tehtiin torstaina 28.9. klo 12:15.

Koodi
Kieli Ohjelmarivejä Testirivejä Yht
Python 4548 1055 5603
JavaScript 2731 0 2731
Sass / CSS 2413 0 2413
HTML 3167 0 3167
yht. 12859 1055 13914

 

Kolofoni

Unessa.net on henkilökohtainen hiekkalaatikkoprojekti kaikenlaisille teknologiakokeiluille, mutta myös jatkuvasti päivittyvä taidonnäyte omasta Web-osaamisesta. Tällä sivustolla käytetään uusimpia Web-teknologioita ja työkaluja.

Sivusto pyörii virtualisoidun Ubuntu 16.04 käyttöjärjestelmän päällä Linoden palvelimilla. Web-liikenteen käsittelee NGINX ja uWSGI. Asynkronisen websocket-liikenteen hoitaa Daphne. Palvelinprosesseja vahtii Supervisor. Logit kokoaa Logstash + ElasticSearch ja niitä visualisoi Kibana. Pidemmän aikavälin datan ja palvelinmuuttujien visualisoinnista huolehtii Grafana.

Sivuston taustajärjestelmä on toteutettu Python-ohjelmointikielellä käyttäen Django-kehitystyökalua. Tietokantoina toimii MySQL ja Redis. Tausta-ajot huristaa Celery. Frontend-koodaukseen on käytetty uusimpia JavaScript-standardeja sekä Vue-kehitystyökalua. Merkkaus perustuu HTML5-standardiin ja CSS on kirjoitettu Sass-kielellä. Frontend-paketoinnista, kääntämisestä ja minimoinnista huolehtii webpack, paketit kokoaa yarn.

Lähdekoodi ylläpidetään git-versionhallinnassa Gitlabissa, jossa toimii myös automatisoitu CI-putki sekä automaattinen tuotantopäivitysmekanismi.

Ulkopuolisesta monitoroinnista huolehtii Sentry ja Uptimerobot.

Sivuston toteutukseen on käytetty myös lukemattomia kuppeja teetä, erinäisiä kofeiinivalmisteita (pl. kahvi), liian myöhäisiä arkiöitä sekä paljon hyvää musiikkia.

Rakkaudella, VS.