Unessa.net

Unessa.net on Ville Säävuoren henkilökohtainen Web-hiekkalaatikko ja harrastusprojekti, jota on julkaistu vuodesta 1999.

Sivusto elvytettiin syksyllä 2016 pitkästä koomasta, minkä vuoksi suuri osa sisällöstä on edelleen kateissa.

 

Status

Viimeisin tuotantopäivitys tehtiin lauantaina 9.2. klo 15:07.

Koodi
Kieli Ohjelmarivejä Testirivejä Yht
Python 4770 1157 5927
JavaScript 2841 0 2841
Sass / CSS 3127 0 3127
HTML 3670 0 3670
yht. 14408 1157 15565

 

Kolofoni

Unessa.net on henkilökohtainen hiekkalaatikkoprojekti kaikenlaisille teknologiakokeiluille, mutta myös jatkuvasti päivittyvä taidonnäyte omasta Web-osaamisesta. Tällä sivustolla käytetään uusimpia Web-teknologioita ja työkaluja.

Sivusto pyörii virtualisoidun Ubuntu 16.04 käyttöjärjestelmän päällä Linoden palvelimilla. Web-liikenteen käsittelee NGINX ja uWSGI. Asynkronisen websocket-liikenteen hoitaa Daphne. Palvelinprosesseja vahtii Supervisor. Logit kokoaa Logstash + ElasticSearch ja niitä visualisoi Kibana. Pidemmän aikavälin datan ja palvelinstatistiikan visualisoinnista huolehtii Grafana.

Sivuston taustajärjestelmä on toteutettu Python-ohjelmointikielellä käyttäen Django-kehitystyökalua. Tietokantoina toimii MySQL ja Redis. Tausta-ajot huristaa Celery. Frontend-koodaukseen on käytetty uusimpia JavaScript-standardeja sekä Vue-kehitystyökalua. Merkkaus perustuu HTML5-standardiin ja CSS on kirjoitettu Sass-kielellä. Frontend-paketoinnista, kääntämisestä ja minimoinnista huolehtii webpack, paketit kokoaa yarn.

Lähdekoodi ylläpidetään git-versionhallinnassa Gitlabissa, jossa toimii myös automatisoitu CI-putki sekä automaattinen tuotantopäivitysmekanismi.

Ulkopuolisesta monitoroinnista huolehtii Sentry ja Uptimerobot, koodin liitännäisten tietoturvaa monitoroi Snyk.

Sivuston toteutukseen on käytetty myös lukemattomia kuppeja teetä, erinäisiä kofeiinivalmisteita (pl. kahvi), liian myöhäisiä arkiöitä sekä paljon hyvää musiikkia.

Rakkaudella, VS.