arki

Unessa.net : Arki : Menneet :

 

Paranna maailmaa,
eroa kirkosta!

 

Lauantai, 17.7.2004

rikkinäinen oviLoman kynnyksellä. Vielä lähtösauna, vain tuntia ennen junan lähtöä. Rentoutus tulee tarpeeseen, eikä näköjään tämänkään päivän osalta säästytty murheilta. Joku oli murtautunut kellarissa sijaitseviin varastokoppeihin. Sieltä oli viety kaikenlaista tavaraa, meiltä lähti tietystikin meikäläisen moottoripyöräkypärä -- juuri kun sitä olisi ensimmäisen kerran kahteen vuoteen tarvittu. No, toivotaan että Seinäjoelta löytyy lainakypärä.

Matkan kulusta tulee varmaankin pidettyä kirjaa, mutta lähinnä tässä nyt odotellaan tulevaa miittiä, jonne odotetaan paljon tuttuja ja tuntemattomia.

Mutta nyt menoksi.

 

 

Torstai, 15.7.2004

Writers block, tai jotain”, vastasin kun joku mainitsi irkissä että saitti ei päivity. En sitten tiedä oliko se todellinen syy, mutta kelpasi ainakin itselleni jonkun aikaa. Sitä vaan välillä tulee sellaisia kausia kun ei haluaisi olla tekemisissä niiden asioiden parissa joihin yleensä kuluttaa suuren osan valveillaoloajastaan.

Toisaalta, samaan aikaan olen kolunnut tavallistakin enemmän webbiä, kerännyt mielenkiintoisia linkkejä ja ahminut itseeni tietoa. Toivon, että jonain päivänä saisin itsestäni ulos tämän kaiken, mieluiten jollain tavalla jäsennellysti.

Uuden työkalun myötä otin taannoin itselleni päivittäiseen käyttöön henkilökohtaisen wikin, joka on osoittautunut korvaamattoman hyödylliseksi ajatusten salamannopeaan tallentamiseen, muokkaamiseen ja jäsentelemiseen. Luulen, että olen saanut näiden muutamien viikkojen aikana ainakin jonkin verran materiaalia tulevan NaNoWriMon pohjaksi.

 

Näin isän tänään. En edes muista koska viimeksi näimme, niin pitkä aika siitä on. Olisin toivonut paljon perinpohjaisempaa kuulumisten vaihtoa, mutta ehkä viikon tai parin päästä. Lähdemme lauantaina lomareissulle Tampereen ja Seinäjoen kautta Poriin. Tampereella odottaa lauantaina Tiinan kaverin tuparit, Seinäjoella meille on puolestaan varattu menopeli, jolla sitten huristelemme Poriin Jazzeille.

Jazzeille odotetaan muitakin. Mikäli olet mestoilla, tule sinäkin.

 

Keskiviikko, 14.7.2004

Kuun alussa uutisoitiin Michael Mooren hyväksyvän Fahrenheit 9/11 elokuvan lataamisen verkosta. Taisi olla vain päivää myöhemmin kun näin ensimmäistä kertaa elokuvan huonolaatuisen screenerin. Tänään katsoin leffan toistamiseen, tällä kertaa hyvälaatuiselta videotiedostolta kunnollisilla äänillä.

Montaa kertaa elämässäni en ole noin hyvin tehtyä dokumenttiia nähnyt. Elokuva on Moorelle ominaiseen tapaan paitsi hauska, myös erilainen. Olisin halunnut olla näkemässä ihmisten reaktioita kun Moore hengasi senaatin edessä pyytämässä ohikulkevia senaattoreita laittamaan lastensa nimet Irakin sotaan värvättävien listaan. Yksikään ei suostunut, yllättäen. Suomessa elokuvaa päästään ihmettelemään vasta 13.8. Aion sen myös käydä katsomassa, ihan pelkästään Mooren työtä tukeakseni. Tällaisia Karpoja kaivataan lisää. (Lippalakkeja ei.)

 


~ menneet ~


Kiitos. Palaute on tervetullutta esimerkiksi Satumaahan.

Arki (c) Ville Säävuori
1999-2004