Selaintilastoja

Kerroin kaksi kuukautta sitten elokuun selaintilastoista. On aika kurkata miltä tilanne näyttää kahden kuukauden jälkeen.

Otoksen suuruus (eli sivulataukset) on kasvanut edellisestä noin 15% mistä johtuen IE:n asema on valitettavasti hieman kasvanut. Toisaalta, mikä hienompaa, Firefoxin osuus on noussut huikeat 10%! Voimasuhde kahden käytetyimmän selaimen välillä on muuttunut siis luvusta 36/34 lukuun 46/37. Kuvassa näkyvien muiden selainten osuudet ovat seuraavat: Safari 9%, Netscape 4%, Opera 4%. Safarin osuus on siis (odotetusti, koska käytän itse Safaria ja omat latausmääräni ovat melko vakiot) laskenut roimasti ja Opera on mainiosti onnistunut tuplaamaan oman osuutensa.

Kehitys näyttää siis ehdottomasti menevän parempaan suuntaan. IE:n osuuden nousu on odotettua otoksen suuruuden kasvaessa, mutta erityisesti Firefoxin käyttäjien määrän kasvu oli positiivinen yllätys. Arjen vittuillaan IE:lle kampanja jatkuu tästä lähtien entistä intensiivisempänä ja tulevien kuukausien aikana Arjessa nähtäneen sisältöä jota ei tarjoilla IE:n käyttäjille lainkaan.

» Lokeroissa selain, meta, nörtteily