Pori Jazz '06

Vaihtoehtoinen Arki #2


Tekstiversio:

Podcastit rehentelevät yleensä sillä miten usein ja säännöllisesti ne ilmestyvät. Vaihtoehtoinen arki on tässä kategoriassa ihan omissa sfääreissään, sillä tämä on lähetys numero kaksi. Edellisestä lähetyksestä on aikaa melko tarkkaan vuosi ja siinä ei ollut edes enclosureita. Hevii shittii.

Jatsit tekevät kesän. Tai joidenkin mielestä ne viimeistelevät sen. Tämän vuoden jazzit menivät melko tuttuun tapaan, vaikkakin jälleen koettiin uutta. Nähtiin kanavan miitissä Lordi, nukuin yön hippien keskellä patjamajoituksessa ja maistoin Porin parhaita makkaraperunoita. Oli aika hyvejä. 3,80 – ei paha.

Jazz-miitit on perinteisesti vietetty melko pienessä piirissä. Toisin sanoen juuri ketään ei ole koskaan ilmestynyt paikalle. Viime vuonna sentään rikottiin ennätyksiä kun miittailijoita oli .. mm .. no, aika monta. Tänä vuonna mukana olivat setä-Meian, kaunis neiti Lyrinna, vähemmän kaunis neiti Saamac1 ja tietysti kebab-kojun tytöt. Ja ne jotka myivät viinoja. Ja ne jotka ajelivat rumalla hummerilla. Kiitos miittiseurasta nyt kuitenkin! Toivottavasti nähdään ensi vuonna taas uudestaan :)

Jos joku ei ehtinyt vielä huomata, Vaihtoehtoinen Arki on muuttunut videomuotoiseksi. Jääkö se videomuotoiseksi on vielä avonainen kysymys, mutta oli pakko kokeilla edes yhden jakson verran. Ja hei, nyt on jopa asianmukaiset RSS-metat! Uuden puhelimen videokamera ei ole maailman paras, taino, se on oikeastaan aivan paska, mutta siihen asti se saa kelvata kunnes joku sponsoroi ihan oikean. Sori.

Viimeinen sykäys videopodcast-hässäkkään tuli Mark Pilgrimiltä. Kun kopioin Markin oivaltavan toteutuksen ja korvaan sisällön omilla turhuuksilla, tähänkään podcastiin ei jää mitään mitä voisi syyttää omaperäisyydestä. Mutta puhun sentään parempaa suomea kuin useimmat ulkomaalaiset podcastaajat. Markille muuten pisteitä aivan loistavasta asustevalinnasta edellisessä jaksossa: John Gruberin ”Your PC is a POS” on aivan loistava. Jos joku keksii tälle hyvän suomennoksen niin saa paljon mainetta ja kunniaa. Plus T-paidan – lupaan!

Yleinen huomio: käsikirjoituksen tekeminen videopodcastiin on hankalampaa kuin tenttiin lukeminen. Tenttiin lukiessa on sentään jotain kannustetta siitä, että joskus saattaa esimerkiksi valmistua joksikin, mutta podcastin valmistuttua pitää yleensä jatkaa töitä tai, kuten nyt, mennä nukkumaan.

Hyvää yötä.

PS. Ei niitä enclosureja ole vieläkään. Mutta ovat sentään tulossa. Samaten kuin myös jaksoon liittyvät linkit. En pidättäisi hengitystä, tosin.

» Lokeroissa porijazz