Käynksmä usein täällä?

Teknologiaholistin (riippuvuus kehittyneiden teknologioiden seuraamiseen, keksin ihan itse) jokapäiväisiin askareisiin liittyy uusien palveluiden kuikuilu ja testaus. Ei voi tietää mikä on kuuminta hottista ellei itse kokeile kaikkea.

Amazonin uusin palvelu on niin kaksipistenollaa että sattuu. Paitsi, että se on rakennettu Railsilla (joka on Unessa.netiä vauhdittavan Djangon kaltainen nopean kehitysalusta), sen sisältö on vahvasti käyttäjien tuottamaa. Mutta mikä parasta, palvelu on oikeasti aika hauska. Esimerkiksi lista parhaista iskurepliikeistä on aika mainio.

Hieman hämmentävää, tosin, että viiden parhaan joukosta löytyy sekä ”Käytsä usein täällä”, että ”Sattuiko kun putosit taivaasta?”.

Iskurepliikit ovat siitä hauskoja, että useinkaan ei ole mitään väliä sillä mitä sanoo, vaan sillä miten sen sanoo. Yleensä pelkkä ”moi” on aika hyvä alku, siitä kun pääsee helposti mihin suuntaan tahansa. Se toimii myös ihan paikasta riippumatta, toisin kuin johdattelevat näsäviisaudet kuten ”olet varmaan väsynyt kun olet juossut ajatuksissani koko illan” (joka on sekin hämmästyttävästi top kympissä).

Listaa selatessa tuli mieleen, että olen aina kummastellut, että voiko ”kivat kengät, haluutko nussia?”-tyylisiä heittoja oikeasti sanoa jollekin muulle kuin tutulle? Olen kuullut muutamaan otteeseen jonkun lausuvan vastaavia vastakkaisen sukupuolen edustajalle, mutta kolmessa neljästä on jälkikäteen selvinnyt näiden tunteneen toisensa jo aiemmin.

(Joskus kauan sitten meinasi livetä tuoppi käsistä kun olin Dynamossa ja kuin tyhjästä huoneen kauneimman naisen viereen käveli tavallisen oloinen jätkä, joka talutti tämän kanssaan pois lausuttuaan ensin ”moi, mennäänkö nussimaan?” Jälkeenpäin tosiaan selvisi, että kaksikko paitsi tunsi toisensa, olivat myös pari.)

Nokkelia tai ei, muiden keksimät iskurepliikit eivät yleensä vaan tunnu fiksuilta. Ainakaan jos niitä opettelee ulkoa web2.0-palvelusta. Haaste sinkuille: seuraavan kerran kun kohtaat jonkun mukavan oloisen ihmisen (paikasta riippumatta!), sano tälle jotain. Mitä tahansa. Yllätyt.

Muiden mietteitä

<tervaaja> Pitkästä aikaa kävin lueskelemassa. Vielä nähdään...

<Uninen> toivottavasti! =)

» Lokeroissa teknologia, sinkkuilu, web