tiistaina 17.7.2007

Sateen ropinaa

Kotona on hiljaista. Kissat muuttivat reissun aikana Tiinan luo, joten kaikenlaiset epämääräiset ropinat, päätön ravaaminen ja satunnaiset huomionkeruumaukumiset ovat kaikki hiljentyneet.

Lauantai kului sateessa hiljentymiseen. Harvoin on kesäsateen rummuttama bossanova kuulostanut niin hyvältä. Eilisillan vietin Tiinan seurassa. Mukavaa, että löytyi edes yksi yhteinen ilta tästä kummallisen kiireisestä ”lomasta”.

Vähemmän yllättäen en jaksanut pysyä kauaa irti tietokoneesta. Konferenssin jäljiltä päässä pyörii niin hurja määrä uusia ideoita, että niille on yksinkertaisesti pakko tehdä jotain. Kunpa saisi pari-kolme kuukautta aikaa muutaman viime kuukauden aikana kehitellyn idean toteuttamiseen. Siitä haaveillessa ajattelin koittaa rutistaa yhden pitkään työn alla olleen julkaisukuntoon ennen Poriin suuntaamista.

(Ideoiden toteutuksesta puheenollen, [James](http://www.jimmyg.org/) heitti Vilnassa mielenkiintoisen idean salamakoodauksesta, jossa toteuttaisi pienen kahden-kolmen hengen tiimissä kymenkunta ”tällainen voisi toimia”-asteella olevaa ideaa _yksi saitti viikossa_-periaatteella. Parin kuukauden rutistus vaatisi tottakai omat uhrauksensa, mutta melko suurella todennäköisyydellä ainakin yhdestä saitista voisi tulla jotain kehityskelpoista. Tällä hetkellä haluaisin kokeilla juurikin jotain tällaista. Jos ei muuta niin tempauksen jälkeen olisi varmasti kilotonneja kevyempi olo kun olisi saanut purettua edes osan henkilökohtaisen _Ideat_-wikisivun sisällöstä joksikin konkreettiseksi.)

Kun nyt ei voi hermoilla mistään järkevästä, hermoilen säistä. Poriin on näillä näkymin tiedossa loppuviikoksi epävakaista säätä ja 15-17 asteen lämpötiloja. Ei mikään unelmakeli. Mutta mikä parasta, Storåsissa on loppuviikolla sadetta ja 10 astetta lämmintä. Mikäli keli on samankaltainen vielä viikon päästä, en ole yhtään iloinen. Perhanan jääkarhuvaltio.

lokeroissa hiljaisuus, sade, ideat, työ, sää

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2007 heinäkuu