maanantaina 12.11.2007

Kaunein

On hetkiä joihin havahtuessaan näkee kaiken kirkkaammin. Silloin tuntee itsensä kokonaiseksi ja ymmärtää miksi vierellä oleva ihminen hymyilee. Onnellisuus, tie jonka varrella nuo hetket elävät, risteää omia polkujani yleensä vain satunnaisesti, mutta tämä viikonloppu oli poikkeuksellinen.

laulu kaunein syntyy
kun ihminen on lähellä
kun hellyys aivan rajaton
toisesta virtaa toiseen

Aiemmin olen kokenut vastaavaa vain jonkun tietyn henkilön seurassa. Laulaessamme lauantaina kuoron 25-vuotisjuhlassa kuoronjohtajamme uutta sävellystä, ihmiset ottivat spontaanisti toisistaan kiinni ja hymyilivät tavalla joka täytti minut hyvällä ololla. Tuo lyhyt hetki olisi yksinään riittänyt tekemään illasta ikimuistoisen, mutta viikonloppuun mahtui hurjasti muutakin.

Normaalistikin niin ihastuttavat tytöt olivat juhla-asuissaan ja kampauksissaan kuin sadusta. Tuttujen nykykasvojen lisäksi juhlimaan tuli paljon vanhoja tuttuja joita näkee vain aniharvoin. Oma kuorourani on vielä niin nuori, että suurinta osaa juhlaväestä en ollut koskaan tavannutkaan, mutta silti kukaan ei vaikuttanut tuntemattomalta.

Viikonlopun juhlallisuudet ylittivät kaikin tavoin ne hurjan korkeat odotukset joita kasvatettiin pitkin vuotta. Voisi olettaa, että tästä ei voi enää mitenkään pistää paremmaksi, mutta luulen, että CM spirit on käsitteenä samanlainen kuin entropia; se vain kasvaa koko ajan. Seuraavia kekkereitä odotellessa.

lokeroissa kuoro, onni, kaverit

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2007 marraskuu