lauantaina 23.8.2008

Vietin mukavan illan Veeran seurassa. Keskustelun sivutessa perhesuunnittelua muistin taannoin Maijan kanssa sähköpostitse käymääni dialogia jossa hän esitti minulle selkeän mallin perheen perustamiseksi.

Maija jäi ajatuksiini. Hämmästyttävää että Maijamaailmasta löytyy edes tuo yksi sivu vielä Angelfiren web-mittakaavassa historiallisen vanhoilta palvelimilta. Muistan kun luin hänestä ensimmäistä kertaa Nyt-liitteestä noin sata vuotta sitten. Tyttö oli pari vuotta vanhempi, söpö, ja luonnollisesti välitön web-idoli. En muista miten päädyimme sähköpostiyhteyksiin, mutta olisi huippua paikallistaa hänet uudelleen. Nyt kun toisen elämässä on aviomies ja kaksi lasta, elämä ei varmaankaan ole ihan samanlaista kuin silloin joskus. Itse tietenkin olen mennyt tällä välin lähinnä takapakkia.

Mutta palataksemme perhesuunnitteluun, Maijan malli on osoittautunut tarpeettoman hankalaksi. Olen kehittänyt tästä oman versioni, joka näyttää suunnilleen tältä:

  1. iske nainen
  2. suostuttele se seurustelemaan
  3. sabotoi ehkäisy
  4. yritä värkätä lapsi

Ylläoleva antaa ripauksen enemmän kontrollia itselle ja lyhentää perheen perustamiseen kuluvan ajan alle vuoteen. Nykyajan kaikkihetimullenyt-yhteiskunnassa tämähän on siis selkeästi Maijan originaalia parempi, eikö?

Vakavasti puhuen, Maijan malli on oikeassa ainakin yhdessä asiassa: ”vaiheisiin 2, 3 ja 4 voi mennä aikaa”.

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999.



 

Unessa.net Arki 2008 elokuu