maanantaina 28.7.2008

Takaisin Norjaan

Aikaisin huomisaamuna alkaa matka kohti tämän kesän Storås-festareita. Vuosi sitten hyppäsin matkaan ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia, tuntien vain yhden ihmisen koko neljänkymmenen hengen seurueesta. Tuo matka ikuistui paitsi kesän kohokohdaksi, myös yhdeksi elämäni hienoimmaksi festarikokemukseksi. Tämän vuoden odotukset ovat korkealla, etenkin edellisen Suomi-farssin jälkeen.

Harvoilla festareilla ystävystyy ihmisiin kuten Storåsissa. Konkareiden Storås-tatuoinnit, festarialueella oleva sauna ja Suomi-leiri kertovat jotain siitä hengestä jota on mahdotonta yrittää kuvailla kuulostamatta fanaatikolta.

Vuosi sitten Helsingissä Suomi-bussia lastatessamme moni aikaisemmin Storåsissa käynyt sanoi jotain tyyliin ”tästä tulee sulle reissu, jota et unohda ikinä”. Nuo kommentit jäivät sillä hetkellä mietityttämään. Muistan vieläkin sen hetken kun paluumatkalla bussista noustessani tajusin mitä minulle lähtiessä oli kerrottu: fakta jonka aiemmin käyneet tiesivät.

Tänä vuonna tiedän jo mitä odottaa.

Hemmetti. Huomenna takaisin Norjaan!

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2008 heinäkuu