tiistaina 17.6.2008

Pärnussa

Ensimmäinen ilta Pärnussa koittaa sittenkin vasta huomenna, sillä kaupunki oli jo sikeästi nukkumassa kun saavuimme perille kahden jälkeen aamuyöllä.

SleepingUusi koti on pieni yksiö keskustan laitamilla, kivenheiton päässä merestä. Se näkyisi ikkunasta jos olisi sattunut paremmalle puolelle taloa. Huoneisto on uudehkosta (ts. ei- venäläisestä) talosta, paikalliseen tyyliin valmiiksi kalustettu halvoilla huonekaluilla ja muilla tavaroilla astioita myöden.

Pienen television kuva on juuri niin rakeinen kuin mihin täällä on tottunut, vaikka antenni on kiinni seinässä. Kai senkin pystytyksessä on säästetty samaan tapaan kuin hississä, joka lähtee puolesta kerroksesta ja pysähtyy kerrosten väleihin. Tämä laskee talon rakennuskustannuksia kuulemma reilulla tuhannella eurolla. (Ja hankaloittaa joka ikisen asukkaan elämää joka ikinen päivä.) Juuri nämä ovat sellaisia pieniä yksityiskohtia, joiden taustalla olevaa päättelyä suomalaisen on välillä hankala ymmärtää.

Mukana kantamani vaatepussit tyhjenivät hetkessä paikoilleen kaappeihin. Jääkaappiin en tajunnut ostaa mitään. Huomenna alkaa uusi elämä.

lokeroissa viro, muutto, koti, pärnu

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2008 kesäkuu