keskiviikkona 14.5.2008

Aikaisin ja usein

Sain taannoin idean sivustosta, jonne olisi kerätty tietoa suositeltavista Web-palveluista ihmisille jotka eivät osaa tai halua kahlata läpi kymmeniä tai satoja vaihtoehtoja löytääkseen itselleen sopivan.

Ajatuksen taustalla on melko usein törmäämäni tilanne, jossa tavallinen verkon käyttäjä (ts. ei nörtti tai Web-ekspertti) on luonut tunnukset johonkin Web-palveluun jotain tiettyä tarkoitusta varten, mutta huomaa palvelun olevan huono – mutta tietysti vasta sen jälkeen kun on kuluttanut sen kanssa paljon aikaa ja syöttänyt sinne sisältöä.

Käytännön esimerkkejä tuhoontuomituista yrityksistä: digikuvien jakaminen Facebookissa (luovutat oikeutesi, et saa kuviasi näkymään vapaasti, joudut tekemään kaiken käsin), blogin perustaminen [minkä-tahansa-”blogin”-tarjoavan-ei-blogipalvelun-nimi-tähän]-palveluun (alkuinnostus häviää nopeasti huonon palvelun takkuillessa, et saa syöttämääsi sisältöä ulos järkevässä muodossa, tietojen poistaminen voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta, jne), ilmaisen sähköpostiosoitteen luominen palveluun joka laittaa postien perään roskaa, ei osaa jutella oikeiden sähköpostiohjelmien kanssa, ei osaa suodattaa roskaposteja, jne jne.

Miksei siis voisi tehdä sivustoa johon keräisi kokeneempien verkonkäyttäjien vinkkejä hyvistä palveluista, joiden kanssa on pienempi riski polttaa näppinsä? Toteutin tällaisen työnimellä Opas Web-palveluihin.

Aikaisin ja usein on siis tyyli, jolla ajattelin lähteä tätä kehittämään eteenpäin. Sivuilla on nyt vasta muutama nopeasti luomani sivustoprofiili, ja asiat kuten kommentointi ja selaus tagien mukaan puuttuvat vielä kokonaan. Päivityksiä luvassa vielä tänään, ja mikäli palautetta riittää, toivottavasti myös jatkossa.

Nyt voin lähettää neuvoa kysyville linkin suomenkieliseen materiaaliin. Erävoitto.

Kommentit ja kehitysehdotukset ovat enemmän tervetulleita!

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2008 toukokuu