torstaina 15.5.2008

Ville sydän Google

Google Maps osaa näyttää nyt myös geotägättyjä kuvia kartalla. Oheinen esimerkki omasta naapurustostani – tutulta näyttää.

Google julkaisi tänään myös uuden Google Doctype -projektin, jota googlerit luonnehtivat Liftarin käsikirjaksi Webiin. Ajatuksena on dokumentoida kattavasti Web-teknologioita, jotta alustariippumaton kehitys ei olisi niin pirun vaikeaa. Projektin taustalla on ystävämme Mark Pilgrim, joka kertoo työstään tarkemmin sinäputkesta löytyvässä videossa.

Google Doctype on julkaistu avoimen lähdekoodin Creative Commons -lisenssillä ja projektiin pääsee osallistumaan kuka tahansa Google-tunnuksen omaava. (Dokumenttien esittelyyn ja muokkaukseen käytettävä järjestelmä on lisätty Google Coden ominaisuuksiin, joten vastaava järjestelmä on samalla käytössä kaikilla Google Codessa olevilla projekteilla!

Google on jotenkin niin monella tavalla anti-Micosoft kuin vain voi olla. Yritys on vaikuttanut Webin kehitykseen huikealla tavalla ja se tarjoaa jatkuvasti menestyksensä hedelmiä myös ympäröivän yhteisön käyttöön ilmaiseksi. Täytyy vain toivoa, että menestys ei turmele Googlea, ja että hyvä henki ja luottamus säilyy myös tulevaisuudessa.

Aim in lööv.

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2008 toukokuu