tiistaina 25.1.2011

Maanantaina, 25.1.2011

Alaotsikko Vaihtoehtoinen Helvetti syntyi vuosituhannen vaihteessa kun Web oli murroksessa ja monet kaupalliset saitit olivat nuoren ja kaikkitietävän ”ammattilaisen” silmissä yhtä helvettiä. Oma nurkkaus olisi siis vaihtoehtoinen sellainen. Nyt, yksitoista vuotta myöhemmin, helvetti ei ole enää kaukana täältäkään.

Unessa.net on nähnyt paljon. Se on kasvanut ja ikääntynyt vuosien varrella. Jotkin osat ovat säilyneet paremmin kuin toiset, osa on jo aikoja sitten hävinnyt bittien helvettiin. Viimeiset pari vuotta sivusto on ollut aikalailla tuuliajolla, mutta nyt olen taas saanut vähän kipinää vanhaan harrastukseen. Vaan pienestä sivustosta on ajan mittaan kasvanut valtava kokonaisuus. Tuhansien sivujen ja käsittämättömän suuren koodimäärän läpikäyminen ei ole ihan pieni urakka. Mutta riittääpähän tekemistä :)

Arjessa perjantaina 1.10.2004:

Aki: Ootko maistanu sitä Golden Capin uutta Half and Half siduu? Se on niinku niin hyvää et tekis mieli vetää kännit.
Ville: Mm. Vähän niinku jotku naiset?
Aki: Nii. Tekis mieli vetää kännit.

Itselleni rakkaimpia ovat sekalaiset vanhat Arjen merkinnät, jotka kertovat välttävästi suomea osaavan nuoren idealistin ja vähän sinisilmäisenkin hörhön tuikitavallisesta elämästä. Kuinka pienet asiat voivat olla suuria ja kuinka jo silloin useimpien kyynelten takana oli aina nainen. (Tai sen puute.) Osa näistä arkistoista on ollut pitkään rikki, ne aion korjata ensimmäiseksi.

Jospa oppisin myös uudelleen dokumentoinnin jalo taidon. Se on hyvästä. Enimmäkseen.

lokeroissa meta, unessanet, arki

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, joka on yksi Suomen vanhimmista verkkojulkaisuista, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2011 tammikuu