Unessa.net - Vaihtoehtoinen helvetti

Pahan siemen

Olen kuluttanut maanisen vaihteen energiaani tämän sivuston siistimiseen. Yritin tehdä jotain tuottavampaa, mutta siitä ei tullut yhtään mitään kun kaikki tuntui koko ajan vievän kymmenkertaisesti aikaa normaaliin verrattuna. Siispä aloitin ihan alusta, rauhallisesti, askel askeleelta, omalla hiekkalaatikolla. Nyt muutaman päivän jälkeen on jo itsevarma olo, olen nyt suunnilleen siinä missä kuvittelin olevani. Eli melkoisesti jäljessä kaikesta uudesta. Mutta mikäs tässä kouluttautuessa.

Unessa.net täytti keväällä 12 vuotta. Olen alusta asti pitänyt kirjaa sivuston tapahtumista, mutta edellisen palvelinmuuton ja sen jälkeen tehdyn suuren Djangoloikan myötä nämä ovat jääneet pois näkyviltä. Koodin versiohallintahistoria kertoo kuitenkin paljon, joten ajattelin tuoda sieltä taannehtivasti joukon tärkeimpiä hetkiä mukaan listalle. Näitä lukiessa huomasin, miten kouriintuntuvasti sairastumiseni näkyi myös täällä.

Aina kevääseen 2010 asti olen tehnyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti töitä tämän sivuston parissa. Vielä vuonna 2009 koodiin tuli satoja muokkausmerkintöjä. Koko vuotena 2010 muokkauksia oli yhteensä kahdeksan. Muualla kaikki oli päällisin puolin kuin ennenkin, mutta koodi ei valehtele. Jännä juttu, että Arjessa on ollut pitkiäkin taukoja, mutta koodissa paljon vähemmän.

Niin, tuo henkinen syöpä iski siis keväällä 2010. Pitkä taival tuli kuljettua tähän päästäkseen, mutta minulla on sellainen kutina, että paljon pidempi on vielä edessä. Mutta nyt olen aika varma siitä, että en anna tuon ottaa enää ohjaksia. Minä teen oman elämäni, ei kukaan muu.