Unessa.net - Vaihtoehtoinen helvetti

Tee-se-itse

Kun sain ihka ensimmäisen älypuhelimeni (Nokia 6600, tuo ah niin ihana möllykkä), halusin luonnollisesti heti valjastaa sen mobiilijuokaisuun. Syntyi nyt jo edesmennyt Arki:Mobile-blogi, jonka sisältö oli omasta mielestäni aina kiinnostavaa. Puhelimella otetut kuvat olivat usein intiimejä, lähes aina suttuisia ja tekstin syötön ollessa hankalaa, siitä oli tiivistettävä pois kaikki epäoleellinen. Blogin syntymäpäiväsivu on edelleen yksi henkilökohtaisista suosikeistani.

Mutta se mikä teki Arki:Mobilesta (ainakin itselleni) erilaisen oli sen tekniikka. En käyttänyt kolmannen osapuolen palvelua tai valmista alustaa vaan (ylläri!) rakensin itse järjestelmän, joka teki kaikenlaisia kevätjuhlaliikkeitä jotta julkaisu oli helppoa ja lopputulos oman näköinen. Vuonna 2003 tämä oli huikean edistyksellistä :)

Arki:Mobile kohtasi loppunsa Unessa.netin suuren palvelinuudistuksen myötä kun tekniikan päivitys olisi ollut turhan iso projekti. Mutta nyt voisi olla sopiva hetki herättää se uudelleen henkiin. Tämä on harkinnassa.

Myös Vaihtoehtoiseen Arkeen rakentamani julkaisujärjestelmä oli syntyessään melkoisen edistyksellinen. Se mahdollistaa podcastaamisen (minkä?) suoraan puhelimesta ilman lisäohjelmia. Vuoden 2007 podcastaajien miitissä siitä innostuttiin niin, että Naurispajan Virba teki demosta videon YouTubeen. Siihen se innostus tosin sitten jäikin; itse jaksoin julkaista vain muutaman jakson. Tämäkin järjestelmä oli pitkään rikki, mutta korjasin sen viimein. Nyt podcastaus onnistuu taas puhelimella nauhoittamalla ensin äänimuistion ja lähettämällä sen sitten sähköpostitse julkaistavaksi.