D On Huono T - Vielä Kerran

torstaina 28.9.2017

Olen jonkinlaisessa elämänvaiheessa, jossa kiinnitän jatkuvasti huomiota omaan ja muiden ikään. Vaikka tämäkin viisikko oli vanhentunut viime näkemästä, rokki potki edelleen aivan yhtä lujaa kuin 20 vuotta sitten. Liian pitkästä aikaa Don Huonot ja Säätämö Klubi Gong!

Olemme kuin veljet

Ehdin etukäteen murenemaan useaan otteeseen siitä, etten löytänyt mukaan yhtään ystävää. Tuo murhe kuitenkin haihtui jo ennen keikan alkua kun törmäsin tutussa paikassa lavan kulmalla Gettiz-Anniin ja hänen viehättävään ystäväänsä (joka ei siis ollut Tapsa). Koko muukin yleisö tuntui kun yhdeltä perheeltä heti ensisävelistä lähtien kun sekä nuorten että vähän aikuisempienkin huulilta löytyi sanat lähes joka biisiin.

En tiedä koska edellisen kerran oltiin oltu Annin kanssa samalla rokkikeikalla, mutta silloin ei varmasti ollut kummallakaan vielä työpaikkaa, lapsia, saatika uskoa siihen, että donkkareita saattaisi nauttia livenä vielä vuonna 2017. Vaikka eihän tällaisia tietysti nuorena kuulu ajatellakaan. Nyt ne muutamat nuoretkin vaikuttivat nauttivan kokemastaan ihan täysillä, tuntui kuin oltaisiin kuuluttu samaan isoon donkkariperheeseen.

Sydänpuu

Odotukset tämän keikan suhteen olivat suhteellisen korkealla sen jälkeen kun Lemonator heitti pari kesää sitten Tavastialla jäähyväisikseen mahdollisesti hienoimman keikan, jolla olen ollut. Tällä kertaa odotukset myös lunastettiin. Lavalla nähtiin sopivasti aikuistunut, rokkaava Don Huonot parhaassa terässään.

Pieniä sieviä sieniä

Pitkään, 22 biisin settilistaan oli ujutettu paitsi pakolliset hittikimarat, myös kaikkein rokkaavimmat teokset. Keltaisessa talossa osui allekirjoittaneelle ehkä syvemmälle kuin monelle muulle, mutta Hannun ja Kertun tahtiin rymisteltiin puolestaan ihan koko yleisön voimin niin että tanner tärisi. Biisivalinnoissa oli menty kenties 50% yleisön ja 50% bändin ehdoin, sillä lopputulos kuulosti siltä, että musiikillista tyydyttymistä tapahtui lavan kummallakin puolen.

Illan kruunasi se, että tein jonkun teinitytön surulliseksi varastamalla viimeisen käsillä olleen biisilistan. Perinteet ftw!

Tämä oli hieno ilta. Donkkarit on edelleen yksi parhaista livebändeistä ikinä.

lokeroissa donhuonot, keikka, gong, musiikki

Tämä merkintä on osa Unessa.netin Arkea, jota on julkaistu vuodesta 1999. 

Unessa.net Arki 2017 syyskuu