CM Kuoropurjehdus 2005

Cantus Mercurialiksen historian ensimmäinen yhteinen kuoropurjehdus oli upea päätös tälle kesälle. Houtskarin kirkolle järjestettyä keikkaa varten ei ehditty harjoitella kuin kertaalleen ohjelmiston laulaen, mutta useimmat veisut olivat yllättävän hyvin muistissa ja keikka onnistui hienosti.

Jos ymmärsin oikein (mikä olisi erittäin epätodennäköistä) natiivin asukin ruotsinkielistä kiitospuhetta, saarella kuultiin lauantaina Sibeliusta ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun säveltäjä itse oli soittamassa rantakallioilla joskus kauan sitten. Isänmaalle tulikin tällä kertaa varsin tunteella. Yleisöäkin eksyi paikalle yllättävän paljon ja erityisen mukavaa oli se, että heidän joukkoonsa pääsivät myös isä, Laura ja Tiina. Unohdin tietysti onnitella isää syntymäpäivänään, mutta onneksi keikka sentään kuulosti kuulemma hyvältä.

Kuorolaisten näkeminen pitkästä aikaa oli riemukasta. Monet eivät päässeet kesäleirille, joten kuulumisten vaihtamista riitti. Paikalle purjehtineesta neljästä venekunnasta meidän alukseemme (jota Jaakko sotilaallisen nohevasti kipparoi) päätyi Joonas, Tuulia, Johanna ja Kati. Purjehdus sujui upeasti ja matruusin apujani ei juurikaan tarvittu. Mitä nyt purjeita vähän korjailtiin ja lippu laskettiin. Kerrassaan hieno reissu.


Lyhyt videopätkä laiturijatkoilta keikan jälkeen. (MPEG-4 muodossa, H.264 koodekilla, toistuu esimerkiksi ilmaiseksi saatavalla QuickTime 7 ohjelmalla)


» Lokeroissa purjehdus, kuva, isä, video, perhe, kuoro