Puoli vuotta pörröisestä

Kissoista on tullut vajaassa puolessa vuodessa arkipäivää. Tässä ajassa on myös ehtinyt oppia melko hyvin kummankin otuksen luonteenpiirteet ja mieltymykset.

Saapas, alias Sylvi, on muuttunut pelokkaasta pennusta uteliaaksi ja äänekkääksi kissaneidiksi. Tyttö on vieläkin vähän arka ja ujo, mutta oikealle tuulelle päästessään se on veljeäänkin rohkeampi. Leikkauksen jälkeen vähän aikuismaistunut, mutta vieläkin pienikokoinen Saapas jaksaa juosta loputtomasti kaiken vähänkään pyörivän perässä ja istuu mielellään ikkunalaudalla kärpäsenpyynnissä. ”Kaikki mikä liikkuu, on ruokaa.”

Pimeän tullen neiti kömpii tilavan kuljetuslaatikon suojiin nukkumaan ja aamulla kissan löytää joko jaloistaan äänekkäästi mouruamassa tai katonrajaan rakennetun loikoilupaikan päältä venyttelemästä. Tyttö on myös hyvin musikaalinen: erilaisia kurnutuksia ja mouruntaääniä on useita.

Tahveli, alias Tuomi, on perheen Kolli isolla koolla. Se mitä puuttuu päänupista on lisätty sydämeen: tästä katista on vaikea olla pitämättä. Todennäköisesti paleltuneiden korvien olemattomasta karvapeitteestä johtuen ne ovat kirkkaan vaaleanpunaiset, mikä yhdistettynä miehisen tukevaan olemukseen synnyttää välillä erehdyttävän assosiaation possuun. Rennon rempseä olemus sopii hyvin kollikissalle ja sikamaiset elkeet niin syömisessä kuin nukkumisessakin – kuorsausta myöden – tekevät Tahvelista kyllä ihan aidon äijän.

Kollimme on hivenen seurallisempi kuin Saapas, mutta ei kyllä mikään sylikissa tämäkään. Tahveli seuraa kuitenkin perässä kaikkialle, koulukirjan päälle nukkumaan ja saunan lauteille lämmittelemään. Miehisen kissuuden arka kohta on pillit, joita kissaherra noutaa väsymättä pelottavan koiramaisin ottein. Tahveli toimii myös laiskan isäntäväen herätyskellona mikäli kello ehtii käydä ohi kahdeksan ja edellisestä ruokailusta on enemmän kuin kuusi tuntia. Naukuminen kuuluu varmasti naapureille asti, ja ellei siihen reagoida, niin sängylle hyppääminen ja naaman nuoleminen on lopullinen varma keino aamiaistarjoilun vauhdittamiseksi.

Mukavaa kun tulitte, katit.

» Lokeroissa kissa