Sataantuhanteen

Vajaa vuosi sitten kerroin sivuston muuttosuunnitelmista. Palvelinvaihdoksen jälkeen Unessa.net on hiljalleen palaamassa vähemmän sekasortoiseen tilaan, mistä kertoo myös se, että tammikuussa sivustolle kertyi reilusti yli 100000 vierailua.

Kävijätilastot 2000-2007

Oheisesta kuvasta käy ilmi kävijämäärien kasvu sivuston elinaikana. Viime kevään muuttöhässäkkä johti rajuihin pudotuksiin, mutta kasvu palasi takaisin normaaliksi melko pian. Sivulatauksia tammikuussa kertyi reilut 300000, ja uniikkeja kävijöitä noin 25000. Uniikkien kävijöiden (n. 6000 viikkokävijää) osalta Unessa.net on siis Suomen mittakaavassa pienehkö, mutta ei aivan pieni sivusto. (Kannattaa muistaa, että tällaiset tilastot ovat eri sivustojen kesken verrattuna epäluotettavia johtuen erilaisista mittaustavoista. Unessa.netin kasvun osalta tilastoista näkee kuitenkin selkeän ja todenmukaisen trendin.)

Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut mielenkiintoisia muutoksia sivuston osien painopisteissä. Omenatarhablogi on nostanut suosiotaan, ja sivustolle palauttamani englanninkielinen Same Con To Hoyci kerää puolestaan täysin uutta englanninkielistä lukijakuntaa. Podcastingin kasvavan suosion myötä Omenatarhapodcast jatkaa palvelimen kaistan kärventämistä siihen malliin, että se todellakin tuntuu, vaikka tätä kirjoitettaessa uutta jaksoa on odoteltu jo viikkoja.

Tämän vuoden yhtenä tärkeimmistä kehityskohteista näenkin sisällön aiempaa paremman limittämisen ja esiintuomisen. Tähän liittyy sivuston siirto Django-alustalle, RSS-syötteiden kehittäminen ja markkinointi, tagien parempi hyödyntäminen ja sivuston sisäisen hakukoneen (jota tällä hetkellä ei ole) kehittäminen. Näiden lisäksi keitteillä on monia muitakin kiinnostavia liemiä, joista kerron tarkemmin Arjessa kevään aikana. Vuodesta 2007 on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen.

Lisäys: Unohtui mainita, että Nebulan erinomainen ja luotettava palvelu on ollut hyvin tärkeässä asemassa palvelinvaihdoksen jälkeen. Ilman heidän asiantuntemustaan ja korvaamattomia neuvojaan sivusto ei olisi tässä nyt. Kiitos, Nebula!

» Lokeroissa unessa.net, meta, tilasto